5 enkle tips som gjør festbordet mer gjennomført

Hygge over all hygge: Å invitere noen kjære venner, ønske velkommen og servere god mat ved et nydelig pyntet bord. Men slapp helt av, det trenger ikke være så avansert. Her er noen grep du kan prøve neste gang du vil gjøre ekstra stas på gjestene med en stilfull borddekking.

1. Farger
Velg deg ut èn farge eller en fargepalett. Ta utgangspunkt i noe du allerede vet du vil bruke – som en duk, servise eller blomster – og tilfør andre ting som matcher. Gå en runde innom andre rom i hjemmet, og se om du har noe dekorativt som kan få bli med til bords. 

Et brunt silkebånd knyttet på servietten henter opp de brune nyansene i serviset.  

2. Natur
Om du skal dekke et stemningsfullt bord, er man nesten nødt til å ha noen elementer av natur. Det gir massevis av liv og tilfører farge og tekstur. Blomster eller enkle greiner gjør susen, og det trenger slettes ikke være mye. 

Et par tulipaner og noen grønne stilker fra en stueplante gir massevis av liv til bordet. Foto: OsloDeco

Foto: OsloDeco

3. Tenk høyt
Gjør bordet mer spennende ved å variere høyden på elementene. Om alt er like lavt, kan det virke flatt og hverdagslig. Høyreiste former er liksom mer stas. Bruk en høy lysestake, eller noen blomster som kan ruve litt høyere enn de andre. 

Bygg i høyden for et mer staselig uttrykk på bordet. Foto: OsloDeco

4. Midtpunkt
Du trenger ikke lesse på med pynt for å skape et stilfull festbord, heller tvert i mot. Samle det du vil dekorere med sammen midt på bordet, som et hovedblikkfang.

5. Bryt regler
Man er jo ikke på restaurant, så det er det ingen grunn til å følge alle skikk og bruk-reglene. Gjør det personlig og unikt ved å gjøre overraskende grep. Legg frem bestikket på en ny måte, kombiner ulik servise eller pynt med noe utradisjonelt. Her er noen gamle Aesop-flasker i brunt glass brukt som vaser.

Gjenbruk av gamle flasker blir fine små vaser. Foto: OsloDeco

Foto: OsloDeco