6 ulike spiseplasser med Wire Chair

Favorittstolen Wire Chair fra Vitra så dagens lys allerede i 1951, og er like aktuell og superkul rundt spisebordet den dag i dag. Nå kan du benytte deg av vår 5+1 kampanje (vi spanderer den 6.) – og skape deg en fantastisk spiseplass med denne Eames-klassikeren.

Stolen laget av sveiset rundstål, er designet av verdens mest kjente designpar – Charles & Ray Eames. Den skulpturelle skjønnheten kommer med ulike bein, farger og polstringer – noe som gjør det lett lage en kombinasjon som passer akkurat til deg. Mest komfortabel er den med en såkalt bikini (polstring), og om man ønsker å kunne ta den med ut på terrassen, kan man går for en pulverlakkert variant.

Stolen passer til de fleste interiørstiler, og her er noen inspirerende tips til hvordan du kan innrede med Wire Chair fra Vitra:

1. Ton-i-ton
Rene og minimalistiske interiører er lekkert, og uttrykket blir gjennomført ved å la samme farge repeteres på vegger og møbler. For at det ikke skal bli for ensformig, kan man bryte med noen elementer. Her står de svarte Wire-stolene står som en fin og litt hard kontrast til det myke og ensfargete. Og – etter vår mening gjør det seg alltid med små drypp av imperfekthet og sjarm. Blomster, rufsete planter, en ustrøket linduk eller litt smårot. Det er fint å ha noe fint å hvile øynene på, som gir liv til interiøret.

Svenskeovnen står som en fin kontrast til det industrielle vitrineskapet som er fylt med servise, glass og brennevin. Spisestol Eames Wire Chair DKW svart, fra Vitra. Foto: Birgit Fauske.

2. Industriell klassiker
På kjøkkenet til OsloDecos Live Brekke, lever gamle, klassike bygårds-detaljer side om side med industrielle elementer. De ulike Wire-stolene er med på å skape vakker kontrast til det dekadente, og gjør at kjøkkenet blir både klassisk og moderne.

Elisabeth Heier er utdannet interiørdesigner, og driver bloggen elisabethheier.no. Foto: Birgit Fauske

Bordet har Elisabeth designet selv, og stolene Eames Wire Chair DKX-2 svart med sandfarget skinn, kommer fra Vitra. Dessertskål Italian Ice Cup, fra Hay. Foto: Birgit Fauske

3. Materialmiks
Hjemme hos Elisabeth Heier, er det materialene hun har valgt som skaper et gjennomført og interessant kjøkken. Linjene og formene er enkle, og lar strukturer og overflater få fullt fokus: Kjøkkenfrontene er i beiset bambus, det myke, lyse tregulvet fra Dinesen har nydelige årringer, og et stort bord som hun har designet selv har plate i marmor. Stolene hun har valgt, Eames Wire Chair DKR svart med skinn i fargen Sand, kommer helt til sin rett i møte med disse andre materialene. Treverk, marmor og skinn, blir det finere?

Vasen Vako i den fine spisestuen til Mette Mortensen. Se mer fra hjemmet hennes her. Foto: Birgit Fauske

Mette Mortensen på sitt viktigste og ryddigste rom. Foto: Birgit Fauske

4. Gammelt og nytt
Passer Wire-stolene til et gammelt trebord? Svaret er ja og ja! Det blanke metallet i Eames-stolene står i fin og moderne kontrast til livlig og varmt treverk. Hjemme hos Mette Mortensen er Wire Chair DKX i krom teamet opp med et trebord, masse planter og hyppige middager.

Rundt marmorbord, stolene Wire fra Vitra,  viskoseteppet Solid fra Layered, lysestaker fra Skultuna, glassmugge, Ripple-glass fra Ferm Living og Deco Ball glasskule fra Broste. Foto: Birgit Fauske

Lampen Two Spheres fra Areti, rundt marmorbord, stolene Wire fra Vitra. Foto: Birgit Fauske

5. Lag en unik kombinasjon
Det er ingen tvil om at Wire-stolen er mest komfortabel med polstring – eller bikini som det heter på Vitra-språket. Bikinien kan bestilles i tekstil og skinn i ulike farger, slik at du kan få en stol som passer perfekt til spisestuen din – i tråd med andre møler, kunst eller fargen på veggene. I denne spisestuen er Eames Wire Chair DKX svart med skinn i fargen Brandy, brukt til å fremheve de vakre fargene i dette marmorspisebordet.

Spiseplassen er plassert i stua, i flommen av dagslys fra vinduet. Spisesonen er malt som en rosa boks, i fargen Anemon 656 fra Beckers. Wire Chair designet av Eames, og Panton Chair designet av Verner Panton, er begge fra Vitra. Papirlampen fra Ikea skal snart byttes ut. Foto: Birgit Fauske

Wire Chair, er vår favorittstol fra Vitra, og kommer i ulike varianter. Ta kontakt hvis det er noe du ønsker deg. 

En Anton Corbijn-plakat fra Fotografiska henger sammen med et feriebilde av datteren Sunniva. Lysestaken Lily, kommer fra Skultuna, og Wire Chair, designet av Ray og Charles Eames, kommer fra Vitra. Foto: Birgit Fauske

6. Leken miks
Det er ingen grunn til å frykte rosa vegger når de blir strammet opp av svarte stålstoler! Da får man en fin balanse mellom det myke og det harde. En rund pute i fløyel kan også være et fint alternativ til en bikini eller en sittepute. Hjemmet til husfotografen vår Birgit Fauske, viser også hvor utrolig fint det er å mikse Wire Chair DKR med andre stoler, som for eksempel Panton Chair hvit eller Eames Plastic Chair DSX.