5 tips til et litt finere baderom

Med noen enkle grep kan du fornye badet. Her er tipsene som ikke koster så mye, men som gjør baderommet enda litt freshere.

Blomstrende grener gjør seg fint på badet.

Plasser en liten vase som ikke tar så mye plass sammen med såper og kremer. 

1. Vaser
Det er ingen grunn til at det bare skal blomstre i stua. På badet trenger du ikke en stor bukett, men en vase med én blomst, et blad eller en gren på badet er helt nydelig, uansett hvordan badet ditt ser ut. 

2. Speil
Det er en selvfølge at du skal ha speil på badet, men tenk litt utenfor boksen i forhold til form og størrelse for å få et overraskende og oppdatert uttrykk. Plasser et helspeil på tvers, et rundt speil over vasken eller et lite vakkert og skulpturelt på gjestetoalettet.

3. Vakker oppbevaring
Oppbevaring til såpestykker, kremer og smykker er med på å gjøre badet ditt litt mer innredet. Et fat i marmor eller messing, eller glasskrukker til q-tips og bomull setter den lille prikken over i-en. 

Kle på badet med nye håndklær.

Delikate og vakre håndklær i økologisk bomull. Foto: Birgit Fauske

Interior by OsloDeco in Oslo apartment, with furniture by Gubi, Vitra, Menu, Ferm Living, Layered, Hay and Mater.

Tekstiler har sin naturlige plass på badet, og også her er det fint å kombinere ulike teksturer og nyanser: Kremhvitt Fringle Dot håndkle med frynser, og hvitt Organic håndkle med vaffel- eller kreppstruktur. Såpe fra L:A Bruket gjør seg fint på badekaret. Foto: Birgit Fauske

4. Myke tekstiler
Selv om håndklærne dine er både ulike og utvaskede, trenger du ikke å bytte ut alle på en gang. Kjøp noen fine og freshe håndhåndklær og et par store badehåndklær du kan henge fram når du har gjester. Da får du et nykledd baderom, som du kan fylle på med håndklær litt etter litt.   

Vakre knagger kan gjøre hele forskjellen på baderommet.

5. Knagger
Bytt ut kjedelige baderomsdetaljer med vakre knagger som du i utgangspunktet ikke hadde tenkt at passet på et bad. Knagger i messing som blir finere desto mer de blir brukt, store knagger i krom eller små med vakre steiner.