6 måter et teppe kan forandre et rom på

Vi har de vakreste og mykeste teppene fra Layered, men kanskje du trenger litt inspirasjon til hvordan de kan passe hos deg? Her er 6 teppetips du ikke må gå glipp av.

1. MYKT OG MASKULINT

Det skinnende viskoseteppet Solid, i fargen Elephant Grey, fra Layered. Teppet koster fra kr 11.900.

Viskoseteppet Solid Elephant Grey, står som en lys og myk kontrast til støvete blå vegger og svarte detaljer.

Støvete, blå, mørke vegger vegger og svarte detaljer passer utrolig fint sammen, men det gir også et litt hardt og maskulint utrykk. Et skinnende Solid viskoseteppe, i fargen Elephant Grey gir en lys kontrast til de mørke veggene, samtidig som det gjør interiøret mykere, og litt mer glamorøst. Når du i tillegg har verdens fineste peis blir kombinasjonen uslåelig. Hjemmet tilhører den svenske motebloggeren Petra Tungården.

2. ELEGANT MØNSTER

Hjemme hos Anett Ringstad, er sarte toner vakkert mikset med viskoseteppet Entrance i fargen Elephant Grey. Foto: Birgit Fauske.

Skap kontraster med mønster, uten at det stjeler hele oppmerksomheten med Entrance Elephant Grey.

Har du sobre vegger og elegant interiør, er det kjempefint å skape myke kontraster med et mønster som er i øyenfallende – uten at det stjeler oppmerksomheten fra resten av interiøret. Det art deco-inspirerte viskosteppet Entrance, i fargen Elephant Grey er helt perfekt til det oppdraget. Teppet kommer i flere farger hvis du ønsker noe annet enn grått. Denne fantastiske stuen tilhører motegründer Anett Ringstad.

3. MODERNE SKANDINAV

Teppet Shaggy i kremhvitt, fra Layered, fra kr 7.900. Shaggy gir en myk, deilig og drømmende stemning på soverommet.

Under sengen ligger Shaggy ullteppe.Sengen er redd opp med Bragelonne sengetøy, grå velurpute, og sengeteppet Crinkle. På sidebord Slit står Colour glassvase, og Ripple karaffel og glass.  Foto: Birgit Fauske

Den skandinaviske klassikeren Eik og hvite vegger, kan fort bli litt anonymt og upersonlig. Et mykt, stort fluffy teppet, forandrer utrykket umiddelbart, og gjør rommet mykere, kulere - og føttene gladere på kalde høstdager. På gulvet i dette soverommet ligger det kremhvite teppet Shaggy, som også kommer i en nydelig, støvete rosafarge.

Se mer fra denne fantastiske leilighetene her!

4. SKAP KONTRASTER MED TEKSTURER

Helene Hammer bor på Fredensborg i Oslo. Rundt speil Ø110, fra House Doctor, kr 2.299. Velursofa fra finn.no. Vegglampe Cobra, fra Gubi, kr 3.195.Teppe Solid gråbeige, fra Layered, kr 11.900. Vase fra Hay.  Benken er trukket i stoff fra House of Hackney. Foto: Birgit Fauske

Det skinnende teppet Solid i gråbeige fra Layered, gir en fin kontrast til det industrielle betonggulvet. Fat Tray serveringsfat, på bordet kommer fra Hay. Foto: Birgit Fauske

4. Skap kontraster med teksturer
Det er vanskelig å bli like kul som modellen og blomstereksperten Helene Hammer, men man kan prøve å kopiere stilen hennes. Spesielt hvis du har en kjærlighet for det industrielle eller har en blå sofa. I denne fantastiske leiligheten har hun skapet en skinnende og glossy kontrast til det industrielle betonggulvet. Samme effekten får du hvis du har matte, betongaktige vegger. Under Helenes blå sofa ligger viskoseteppet Solid, i fargen True Greige, men teppet kommer også i flere fine farger.

Les også: Helene Hammers fantastiske hjem

5. VINTAGELOVER

Teppet Letters, fra Layered passer perfekt sammen med vintageskatter og moderne elementer. Teppet har et tydelig grafisk uttrykk, og koster fra kr 6.900.

Spisebord fra Gubi (ta kontakt for bestilling). Spisestoler Eames Wire Chair med sandfarget skinn, fra Vitra, kr 5.830. TeppeLetters, fra Layered, fra kr 6.900. LampeIC S2, fra Flos, kr 6.250. Vase, Colour, fra Hay, kr 659. 

Skap et art deco-inspirert interiør ved hjelp av Viskoseteppet Letters, i fargen Nearly Black. Det har et tydelig grafisk uttrykk, og sammen med en miks av moderne elementer og vintagefavorittene dine, får du et superkult statementuttrykk. Hvis du synes det svarte teppet er for hardt, fins det også i fargen Elephant Grey.

Les også: Vi har flyttet inn i nytt showroom. Se alle bildene her.

6. SAMME FARGETONE

Rommet blir ekstra fint når teppet og veggene har samme fargetone. Viskoseteppe Solid Francis Pearl, fra Layered, fra kr 11.900.

 
Den enkleste måten å velge teppe på, er å tenke at det enten skal matche sofaen din eller veggene dine. Da får du en fin og vakker helthet, der teppet er med på å binde interiøret sammen. I denne stuen har er de lyse veggene teamet med viskoseteppet Solid, i fargen Francis Pearl og en dueblå linsofa. Et unntak er hvis sofaen og veggene har samme fargetone, da velger du heller et teppe som står i kontrast til dette.