8 tidløse favoritter som passer til alle stiler

Her er noen av våre tidløse favorittklassikere, som hverken mister stilen eller byttes ut når de først har kommet over dørstokken.

Disse designklassikerne har for lengst vist seg å overleve tidens tann. Designklassikere som er like fine i et moderne hus som i en leilighet med rosetter og stukkatur, og som lett kan bytte hjem, stil og rom - uten at de går av moten. Kvaliteten er høy, og designet presist. Her er de beste kjøpene du kan gjøre for både hjemmet og miljøet - og som kommer til bo med deg for alltid!

01. Akari 10A
Stålampen Akari 10A, er en del av en lampeserie som ble designet av Isamu Noguchi i 1951 for Vitra. Lampene er håndlaget i shoji-papir av japanske håndverkere. Designeren ville gjenskape sollyset, ved å sende det harde elektriske lyset gjennom papirets myke magi. Lampen er som en vakker og myk skulptur ved en sofa, på soverommet eller i et hjørne som trenger litt lysende kjærlighet. Det er flere fantastiske lamper i Akari-serien, så la deg inspirere av bildene under.

02. Eames Lounge Chair og ottoman
Denne ikoniske lenestolen fra Vitra står på manges ønskeliste og er en av den moderne møbelhistoriens største klassikere, og er like aktuell i dag som den var for 70 år siden. Ekteparet Ray og Charles Eames var inspirert av en baseball-hanske da de designet Eames Lounge Chair. Varianten i svart skinn og palisander er kanskje best kjent, men stolen er også nydelig i en lysere variant.

03. Bordlampen Taccia
Den ikoniske og skulpturelle bordlampen Taccia fra Flos, ble designet i 1958 av de legendariske designerne Achille og Pier Giacomo Castiglioni. Dette er mini-versjonen av den originale lampen som er kjent for sin store, runde glasskjerm som lyset vakker kommer gjennom. Lampen Taccia, er både industiriell, skulpturell og legendarisk - og har en wow-effekt uansett hvor den plasseres.

Bordlampe Taccia small sølv, fra Flos.

Sjenken er laget av kjøkkenskap fra IKEA, men marmorplate fra Stenprosjekt på Røa. Bordlampe Taccia small svart, fra Flos. Plakat Plakat Rock Collection 01, fra Hein Studio. STOFF lysestake krom, fra Nagel. Vase Nuage i keramikk, fra Vitra.Speil 124°stort, fra Artek. Gulvlampe IC F1 krom, fra Flos.

04. Standard Chair
Stolen Standard Chair, fra Vitra er designet av den ikoniske, franske designeren Jean Prouvé. Stolen passer perfekt rundt spisebordet i et moderne hjem, har en interessant kombinasjon av tre og metall. Dette er en klassiker, men er like moderne i dag som da den ble designet i 1934. Sete og ryggstøtten på denne klassikeren er tilgjengelig i ulike tretyper, og har en metallramme som kommer i ulike farger. Jean Prouvé jobbet med metall, og var en selvlært arkitekt og designer. Han kombinerte teknologi fra industrien med design og arkitektur uten å miste de estetisket kvalitetene som har er kjent for.

Standard stol svart/valnøtt, fra Vitra. Spisebord Mingle Wood Round, fra ferm LIVING. Vase Cyclades svart L og Vase Cyclades svart S, fra Menu. Foto: Birgit Fauske

Spisebord Mingle Wood Round i fargen Svart, fra ferm LIVING. Standard stol svart/valnøtt fra Vitra. Vase Cyclades svart L og Vase Cyclades svart S, begge fra Menu. Vase Vesuvius small fra H. Skjalm P. 

05. Accent-serien
Det runde spisebordet og sidebordene Accent er designet av den danske superduoen Space Copenhagen. Bordene er laget i heltre eik, og har en enkel og vakker utforming. Accent gir varme og mykhet til et skandinavisk interiør, og fungerer perfekt på et kjøkken eller i en spisestue. Sidebordene er fine alene eller flere sammen, og kommer i tre ulike størrelser og to ulike farger; hvitlakkert eik og sirka grey.

Plakat The Line collection 04 og Plakat The Line collection 05, fra Hein Studio. Multi-Lite Pendant krom, fra Gubi. Eames Wire Chair DKX svart med skinn, fra Vitra. Bord Spisebord Accent, fra Mater. STOFF lysestake krom, fra Nagel. Vase Valencia, fra H. Skjalm P. Foto: Birgit Fauske

Bilde Plakat Blinds No. 5, fra Kristina Krogh. Lampe Atollo fra Oluce. Sidebord Accent sidebord small, fra Mater. Gulvteppe Shaggy ullteppe kremhvitt, fra Layered. Foto: Birgit Fauske

06. Eames Chair
Vi blir aldri lei av den vakre, funksjonelle og klassiske stol-serien designet av Ray og Charles Eames på 50-tallet. Stolene Eames Plastic Chair, Eames Armchair og Eames Wire Chair fra Vitra, og byr på et hav av muligheter i forhold til farger, understell og polstringer. Det er ingen hemmelighet av vi er fans av Wire Chair, men Eames Plastic i den nye fargen Pebble har også raskt blitt en favoritt hos oss.

Eames Wire Chair DKR krom med skinn, fra Vitra. Rundt marmorspisebord, i størrelsen Ø110 cm. På veggen henger Plakat Rock Collection 02, fra Hein Studio. Foto: Birgit Fauske

Eames Wire Chair DKR krom med skinn, fra Vitra. Foto: Birgit Fauske

07. Noguchi Table
Stuebordet Noguchi Table, fra Vitra er kanskje det nærmeste et møbel kommer et kunstverk. Bordet ble designet av Isamu Noguchi i 1944, og er en kombinasjon av et buet understell i tre og en glassplate med myke kanter. Designeren selv mente at det var det fineste han noen gang hadde designet, og vi er ikke uenig i den påstanden

08. Bat vs Beetle
Spisestuestolene Bat Chair og Beetle Chair fra Gubi, er designet av samme designer - den dansk-italienske duoen GamFratesi. Begge har de også tatt verden med storm på grunn av sin sittekomfort og et utseende der de begge er en perfekt blanding av det klassiske og det moderne. Stolen kommer i ulike tekstiler og med valgmuligheter på ben, noe som gjør at den enkelt passer perfekt inn i hjemmet ditt. Hvis ikke du klarer å velge, kan du la deg inspirere av bilde under og gå for begge to.