9 grunner til å elske Vitra!

Få merkevarer kombinerer klassiskere og ikoner med nyskapninger og innovasjon slik som Vitra - og det er ikke vanskelig å elske alt som kommer ut av eskene.

Den klassiske Eames Chair DSW, sammen med teppet Entrance Viscoseteppe fra Layered i dark nougat er en stilsikker kombinasjon. 

Det vakre, lille sidebordet Eames Occasional Table, passer perfekt til å stable blader og bøker, og ble designet til Eames House på slutten av 40-tallet. 

1. Charles and Ray Eames
Det er få som ikke kjenner ekteparet Charles og Ray Eames, eller i det miste har sett noen av de ikoniske og vakre møblene de skapte i midten av forrige århundre. Arven de etterlot seg er like omfattende som den er imponerende, og Eames Chair, Eames Lounge Chair og Hang it all er noen få eksempler på produkter signert ekteparet. I 1949 bygde de Eames House, som var deres egen private bolig fylt med unike løsninger, møbler og en moderne tankegang som stadig er en aktuell referanse for designere og arkitekter. Vi lar disse bildene og flere av grunnene til å elske Vitra tale for seg selv. 


Spiseplassen er plassert i stua, i flommen av dagslys fra vinduet. Spisesonen er malt som en rosa boks, i fargen Anemon 656 fra Beckers. Wire Chair designet av Eames, og Panton Chair designet av Verner Panton, er begge fra Vitra. Papirlampen fra Ikea skal snart byttes ut. Foto: Birgit Fauske

Wire Chair, er vår favorittstol fra Vitra, og kommer i ulike varianter. Ta kontakt hvis det er noe du ønsker deg. 

Wire Chair, kommer med og uten bikini (navnet på stolens polstring) i skinn eller stoff i flere fine farger. 

Her er stolen i krom og med rette ben hjemme hos Mette Mortensen.  Foto: Birgit Fauske

2. Wire Chair
Det er ikke til å stikke under en (Wire)stol at stolen Wire Chair er en av våre favorittstoler fra Vitra. Den er designet av Charles og Ray Eames, og selv om den ble designet en gang på 50-tallet er klassikeren like fin og moderne som den var i forrige århundre. Konstruksjonen gjør at stolen gir et skulpturelt og grafisk uttrykk til hjemmet ditt. Stolen kommer i krom og svart, og med flere ulike understell. Du får den med og uten bikini (som stolens polstring heter),  der du kan velge mellom skinn eller stoff i flere fine farger.  Ta kontakt med hello@oslodeco.no hvis det er noe du leter etter. 


Vitras unike og komplekse fargekart, har far farger som passer perfekt sammen.

Designeren Hella Jongerius har også skrevet boken: I don't have a favourite colour.

Det tok to år å utvikle Vitras Colour & Material Library.

3. Fargene
Det tok den nederlandske designeren Hella Jongerius to år å utvikle Vitras fargekart slik det fremstår i dag. Designeren er kjent for å ha designet Sofaen Polder, og har alltid jobbet med tekstiler, farger og teksturer. Med Vitras Colour & Material Library, har hun laget et fargesystem som gjør det mulig å mikse ulike farger og materialer gjennom hele Vitras produktkatalog – uten at det blir fargefeil. Dette fargestystemet er nesten et kunstnerisk mesterverk, synes vi.  


Nuage, er en vase ulik alle andre og det er også derfor vi elsker den. Vasen er inspirert av skyformasjoner. 

4. Nyskapende design
Helt siden oppstarten har Vitra vært synonymt med banebrytende og nyskapende design. Objekter som får deg til å tenke, og som noen ganger det kanskje kan ta litt tid å like. Nuage, er en vase ulik alle andre og det er også derfor vi elsker den. Den er designet av Bouroullec-brødrene, og metallvasen er inspirert av ulike skyformasjoner. Spennende, vakker og superkul. 


Stolen Standard og vegglampen Prouvé Potence er begge resultater av industriell produksjon på 30-tallet signert Jean Prouvé.

5. Jean Prouvé
Den franske designeren Jean Proucé, var metallarbeideren som ble designer. Han lagde en rekke møbler som var like banebrytende som de var praktiske og fantastiske. Alt fra lamper, til vinduer og stoler og skrivebord. Ingenting var for stort eller for lite – så lenge de var egnet til industrielle produksjonsmetoder. Stolen Standard, er en klassiker som ble designet allerede i 1934, og passer perfekt rundt spisebordet i et moderne hjem.


Det moderne sidebordet Cork Family, er designet av Jasper Morrison i et materiale som er holdbart, lett og naturlig. Foto: Birgit Fauske

6. Småbord
Sidebord og småbord er praktiske og vakre elementer i hjemmet ditt. Disse møblene kan brukes på ulike måter, og flyttes rundt etter behov. Som nattbord, sammen med flere bord i stuen din, eller bare helt alene. Det moderne sidebordet Cork Family, er designet av Jasper Morrison i et materiale som er holdbart, lett og naturlig.  


Knaggrekken Hang it all, i svart er både funksjonell og vakker – og er designet av Charles og Ray Eames.

7. Praktisk og vakkert
Hos Vitra står det praktiske og estetiske hånd i hånd enten det gjelder en dyr lenestol eller en enkel hylle. Knaggrekken Hang it all ble laget av Ray & Charles Eames for å oppmuntre barn til å henge opp klærne sine. De siste årene har den blitt lansert i flere spennende farger og varianter – noe som har ført til en effektiv ryddeprosess for flere enn de små. Vi liker den godt i denne svarte versjonen, som gir et sofistikert og klassisk utrykk til hjemmet ditt.


Hva får du når du teamer opp en myk sofa, et digert fikentre og Eames Plywood Chair? Wow-effekten! Foto: Birgit Fauske

Lenestolen Plywood, designet av Ray og Charles Eames og er laget etter formen på menneskekroppen – noe som gjør den like komfortabel som den nydelig.  Foto: Birgit Fauske

8. Møbler som gir wow-effekt til hjemmet ditt
Produktkatalogen til Vitra er stor, og felles for flere av møblene er at de er unike, praktiske, innovative og fantastiske – slik at de skaper en wow-effekt i hjemmet ditt. Lenestolen Plywood, designet av Ray og Charles Eames, er et perfekt eksempel på det. Den er designet etter formen på menneskekroppen, noe som gjør den like komfortabel som den nydelig. Sammen med en  stor, myk sofa og et fikentre som tar hele rommet, står den som en vakker kontrast du legger merke til med det samme. 


Stolene Panton Chair, danner en vakker formasjon sammen med et rundt spisebord.  Foto: Birgit Fauske

Stolen kan brukes både inne og ute, og er laget i Polyproylen som gjør at den tåler både vær og vind.  Foto: Birgit Fauske

9. Kameleoner 
Kan et møbel være en kameleon? Ja, spesielt når de kan brukes både inne og ute. Panton Chair er laget i Polypropylen, noe som gjør den slitesterk og rustet for vær og vind – noe som gir deg muligheten til å skape en unik og superkul spiseplass både ute eller inne. 

Nyheter fra Vitra: