Bordpynt

Her er tre nyheter som fortjener hedersplassen midt på spisebordet!

«Centerpiece» eller statementobjekt, kan man gjerne kalle det. Når spisebordet ikke er dekket med servise og deilig mat, er det perfekt utstillingsplass for et vakkert objekt som du synes fortjener ekstra oppmerksomhet. Her er tre nyheter i litt ulik stil, som er gode kandidater!

Keramikkfat Pedro M, 26 cm, fra H. Skjalm P. Kommer også i en større variant: Pedro L.

Keramikkfat Pedro M, 26 cm, fra H. Skjalm P. Kommer også i en større variant: Pedro L.

1. Keramikkfatet
Et lavt fat er et fint alternativ som blikkfang på spisebordet. Den lave formen gjør at uttrykket blir rolig og underspilt, og pranger ikke. Et slikt fat passer spesielt godt om du ønsker å skape en mykt og minimalistisk stil. Det nye fatet Pedro fra den danske produsenten H. Skjalm P, har et nydelig håndlaget uttrykk, med livaktig mønstret glasur og ujevn kant. Fatet kommer i to størrelser, fatet på bildet er den minste størrelsen.

Vase, Ostrea Rock Stål, fra Hein Studio.

Vase, Ostrea Rock Stål, fra Hein Studio. Kommer i en fin, rød gaveeske.

1. Den speilblanke vasen
Om du virkelig skal gi rommet en stoppeffekt – noe som fanger blikket og får deg til å stoppe opp – er det bare å gå for noe blankt og spesielt! Den nye vasen Ostrea Rock Stål fra Hein Studio er derfor perfekt: Laget i blankpolert stål, og har en flytende og vakker form. Dette er et objekt som er både tiltrekkende og tiltalende, og har nesten magisk effekt på omgivelsene. Et smykke av en vase! Den er fin uten blomster i, med noen enkle strå, tørkede blomster eller en klassisk bukett.

PS! Vasen kommer i en veldig fin eske - og er en perfekt gave!

Høy glassvase i sotet glass, Aer Smoke 49 cm, fra Menu. kommer også i en lavere variant, Aer Smoke 33.

Høy glassvase i sotet glass, Aer Smoke 49 cm, fra Menu. kommer også i en lavere variant, Aer Smoke 33.

3. Den superhøye vasen
Et smart triks for å gi hjemmet et eksklusivt preg er å overdrive størrelser. «Go big!» Dropper man småtteriet og går for store volumer, så ser man straks at uttrykket endres. Denne nye vasen Aer Smoke fra Menu er en hel halvmeter høy, og gjør virkelig stas på spiseplassen! Den er munnblåst i sotet glass i en form som gir god støtte til blomster og kraftige greiner. Vi tenker at dette må være den perfekte vasen til vårens blomstrende magnoliagreiner!

Den har en smal form, og passer derfor også godt i en vinduskarm. Vasen kommer i to størrelser, vasen på bildet er den største størrelsen.