Celine Aagaards nydelige plakater

Med en far som fotograf, en kjærlighet for havet og et enormt bildearkiv har moteprofil, designer og redaktør Celine Aagaard laget en nydelig bildeserie for Norske KAMI department.

Celine, du har tatt tusenvis av bilder i ditt korte liv, hvorfor landet du på akkurat disse motivene?
Bildearkivet består sikkert av en million bilder, bare på mobilen har jeg over 60.000, så godt spørsmål. Utvalget er en kombinasjon av at det er tidløse bilder med et felles element – Vann. Bildene er tatt uavhengig av hverandre, og er motiver jeg personlig er glad i, og samtidig tror vil passe inn hos andre – noe som er vesentlig hvis man skal tenke utover det å ha bilder på egen vegg. Jeg håper hvert motiv vil skape nye, og ikke minst ulike historier og minner, der de får komme opp på veggen – og at dette bare er begynnelsen. 

Hva er inspirasjonen bak bildeserien du har tatt for KAMI department?
Jeg har en stor fascinasjon for havet og inspireres både av- og ved havet. Av former, skygger og linjer. For meg er hav kraft, stillhet, bevissthet, ro og retning. Jeg har respekt for havets kraft og mørke. Derfor er havet spennende. Det er stor kontrast mellom bilde som er tatt på Rakke, svabergsområdet utenfor Stavern i Vestfold, og bassengbildet Pool. Sistnevnte er enkelt å like og jeg har beskrevet det med følgene ord. En stige. et basseng. En invitasjon (til å hoppe i det ...).

Hvor ser du for deg at bildene dine kommer til å henge?
Jeg tror bildene kan passe inn flere steder uavhengig av interiør og hvilken stilretning en har hjemme. Estetikken og linjene i bildene gjør det enkelt å ha fotografiene sammen med annen bildekunst eller malerier. Kanskje også på en sommerhytte, eller et kontor – der en kan drømme seg litt vekk. 

Har du alltid vært opptatt av å ta bilder?
Jeg er oppvokst med en far som er fotograf, og har tatt bilder siden jeg var liten. Broren min og jeg lekte med kamera før leker, og for meg har det å fange øyeblikk,  og se utsnitt av en større helhet vært endel av oppveksten. Et øye for detaljer. Jeg tror jeg har lært å se det vakre i det meste, enten være seg en falleferdig bygning eller en råtten grønnsak eller plante. Det er en estetikk i alt. 

https://kamidepartment.com

Har du et favorittmotiv?

Det er "Mar". Det bildet henger nå mellom kjøkkenet og stuen hjemme, over min kontorpult. Det er en daglig inspirasjon, og trappen er en påminnelse om mulighetene der ute- og drømmen om engang å bo ved havet. Veien blir til mens man går.

Det å henge opp bilder på veggen er en egen kunst, hva er dine beste tips?
Jeg plasserer gjerne bilder i grupper, eller lar ett bilde få mye luft rundt seg. Det er viktig at ikke bildene henger skjevt, så det er greit med vater. Vi har også bilder stående på kjøkkenbenken og på gulvet. System er fint, men av og til er det vel så fint at det kan virke litt tilfeldig også, med overraskende elementer. Mar-bildet henger nå side om side med noen gamle postkort fra 70-tallet som jeg har teipet opp på veggen. 

Hvordan henger du opp bilder hjemme hos deg, og flytter du ofte rundt på ting?Bildene jeg elsker får stort sett bli på sin plass, men de hender jeg ser nye muligheter, eller om jeg henger noe nytt opp, flytter jeg kanskje plass på noe annet. Jeg unngår trendbilder, og har nylig tatt ned Kate Moss som jeg var passe lei av å se på hver dag, selv om bildet var ikonisk og kult. 

Er interiør viktig for deg?
Jeg er opptatt av interiør, og interessen har økt med årene. Som grunder, der også jobben blir med hjem, er det viktig å trives hjemme. En harmoni mellom bilder og planter og en kombinasjon av personlige gjenstander og bruktkjøp er viktig for å skape rett stemning hjemme. Akkurat nå drømmer om jeg om et par nye stoler..

Har du en kunstner du beundrer eller kunst du ønsker deg?
Jeg ble tidlig introdusert for billedkunst via mine foreldre, som tok meg med på kunstustilling hver helg som barn. Av store kunstnere ble jeg fasinert av surrealisten Salvador Dali, ettersom vi hvert år siden jeg var 1 år har feriert der han hadde hus. 

Hva er ditt beste interiørtips?
Skap et hjem du trives i, og ikke la deg inspirere for mye av trender. La enkle rene flater være basen, og dekorer med fotografier, bilder, keramtikk og planter. Om du pusser opp, anbefaler jeg å skape en flyt gjennom åpne rom, som gir en balanse og flyt i hjemmet uten for mange dører.