Vasefavoritt: VAKO

OsloDeco har vært i Småland i Sverige for å hente hjem denne karakterfulle skatten: VAKO-vasen!

De fineste vasene vi vet om akkurat nå, må fylles med de fineste blomstene. De håndblåste Vako-vasene ser ut som små skulpturer, og det skjer noe magisk når blomstene kommer på plass. Men noen ganger kan det være litt vanskelig å vite akkurat hvilke blomster som passer perfekt til hvilke vaser. 

– Jeg synes Vako-vasene kler runde former på blomstene, noe som forsterker formen de har. Nellik, brudeslør, krysantemum, hundekjeks, astrantia, grønne monstera-blader og protea, for å nevne noen, sier blomstereksperten Anne Mina som står bak blomsterbutikkene Mina Milanda og Via Ovidia i Oslo.

– Det litt uvørne og rufsete gjør vasene levende og tilfeldig, mens det enkle forsterker formen og gir et mer moderne, futurististisk utrykk. Den lilla krysantemum tar både opp vasens form, og skaper førjulstemining, synes jeg. 

Vasene som kommer i tre ulike størrelser og er designet av Lotta Pettersson som driver Glassverkstedet Smaelta. Hun har latt seg inspirere av naturen, og de vertikale linjene symboliserer vannet og isens bevegelser. En moderne form som møter tradisjonelt håndtverk.

Fyll den store vasen med en vakker og vill blanding av blader og brudeslør.

De håndblåste vasene er skulpturelle og unike.

Vako-vasen kommer i tre ulike størrelser, og dette er den lille varianten.