Enkle og deilige drinker til julefestene

​En liten tvist på favorittdrinkene kan virkelig gjøre susen. Disse drinkene krever ikke at du har hele polet i skapet. Server i de fineste glassene og nyt!

En liten tvist på favorittdrinkene kan virkelig gjøre susen. Hva med et pepper- og einebær-dryss på toppen av en klassisk gin tonic? Eller bytt ut whiskey med akevitt og lag en julete akevitt sour til gjestene dine? Disse drinkene krever ikke at du har hele polet i skapet for at de skal se stjernehimmelen. Server i favorittglasset og nyt!

Hjemmebar: Speil Mushroom speil, fra House Doctor. Plant Box i svart, fra ferm LIVING. Glass Ripple glass, fra ferm LIVING. Sitronpresse Italian Lemon Squeezer, fra Hay. Brett Tray til Plant Box, fra ferm LIVING.

Akevitt Sour: Glass Ripple Champagneglass, fra ferm LIVING. Sitronpresse Italian lemon Italian Lemon Squeezer, fra Hay. Klokke Tripod Clock, fra Vitra. 

Akevitt Sour
2 drinker

8 cl Gammel Oppland akevitt
6 cl ferskpresset sitron
4 cl sukkerlake
Eggehvite fra ett egg
Garnityr: Anis

Shakes først i en shaker uten is. Tilsett 4-5 isbiter, og shake den til drinken er kaldt. Sil drinken over i et Ripple Champagneglass, og server.

Gin tonic: Glass Ripple glass, fra ferm LIVING. Foto: Birgit Fauske

Gin Tonic
4 cl Hammer London Dry Gin
Tonic

Garnityr: Einebær, pepper og twist av lime

Glass Ripple Glass, fra ferm LIVING. Bord Plinth Cubic sidebord svart marmor, fra Menu. Foto: Birgit Fauske

Epletoddy med cognac: Lysestake Lily i messing, fra Skultuna. Glassmugge klart glass. Speil 124° medium med hylle svart, fra Artek. Kopp Flora kaffekopp med skål Rhododendron, fra Royal Copenhagen. Foto: Birgit Fauske

Epletoddy med cognac
4/5 del eplemost
1/5 del Braastad VS cognac (kan strykes for en alkoholfri toddy)
2 stk kanelstang
5-6 stk nelliker
Skallet fra 1 appelsin

Kok opp eplemosten og ta kjelen av platen. Tilsett krydder og cognac. Hell i en mugge og server rykende varm.

Foto: Birgit Fauske

Romjul: Italian Ice Cup (brukt som drinkeglass), fra Hay. Skjærebrett Rectangular Bordeaux M, fra Hay. Foto: Birgit Fauske

Romjul
4 cl Plantation Rum Grande Reserve Barbados rom
Saften av en 1/2 appelsin
Revet ingefær (smak til)
1 kanelstang

Røres sammen og siles over et cocktailglass.