Dekk sommerens vakreste bord med disse tipsene

En perfekt måte å gjøre hjemmet ditt mer feststemt, er å gjøre litt ekstra ut av bordekkingen. Blomster som ser ut som en nydelig sommereng, små fine vaser og vakre detaljer.

Lettere sjokkert er landet ute av vinterdvalen. Grønne blader har overtatt de nakne grenene, og milde temperaturer og lange lyse kvelder gjør det mulig å dekke til fest både ute og inne. En vakker bordekking gjør hjemmet ditt mer feststemt, og trenger ikke å være så komplisert. Her er noen sommerlige tips som skaper stemning og setter den lille prikken over i-en.

1. Blomstereng
Se for deg en vakker blomstereng når du dekker bordet. Dra til en blomsterbutikk som selger et utvalg blomster som du kan plukke selv (ikke bare buketter), og se etter alt som kan minne deg om en blomstereng. Miks to eller tre av hver sort, velg ulike farger og størrelser og sett de i små og veldig små vaser. Det aller beste er hvis du er så heldig at du har en blomstereng utenfor huset eller i hagen. 

Hvit Riflet frokosttallerken, fra Royal Copenhagen. Hvit Riflet dessertskåler 2 stk, fra Royal Copenhagen. Hvit Riflet kaffekopp og skål, fra Royal Copenhagen. Glass Ripple Long Drink - 4 stk, fra ferm LIVING. Kniver Sunday Knife Set 5 stk, fra Hay. Gafler Sunday Fork Set 5 stk, fra Hay. Foto: Birgit Fauske

2. Servise til hverdag og fest
Velg et servise som passer til både hverdag og fest, og kjøp mange deler til mange gjester. Da slipper du å ha noe som står og støver ned og som tar unødig plass på kjøkkenet. 

3. Sløyfebånd
Selv om dette er et gammelt triks, har det fremdeles ikke gått ut på dato. 17-mai, konfirmasjon, dåp eller jul. Det er lett å sette den rette stemningen med sløyfebånd, og ved å velge blomster og sløyfer i nesten samme farge får du et gjennomført bord på 1-2-3. 

4. Signaturrett
Alle har en signaturrett. Enten det er en spesiell suppe, en drink en gryte eller hjemmelaget is. Lag litt ekstra stas på den retten som gjestene gleder seg mest til, som for eksempel egne serveringsskåler for hjemmelaget is.

Dessertskål Italian Ice Cup, fra Hay. Tskjeer Sunday Teaspoon Set 5 stk, fra Hay. Foto: Birgit Fauske

Eames Wire Chair DKX-2 svart med sandfarget skinn, fra Vitra. Hvit Riflet frokosttallerken, fra Royal Copenhagen. Hvit Riflet dessertskåler 2 stk, fra Royal Copenhagen. Glass Ripple Long Drink - 4 stk, fra ferm LIVING. Lily lysestake messing, fra Skultuna. Foto: Birgit Fauske

5. Like former
Finn like former på ulike objekter og sett de ved siden av hverandre. Vi har puttet rosa blomster i små runde vaser, på det rundet bordet sammen med en rund mugge og en glasskule. 

Vaser fra Hay. Foto: Birgit Fauske

Musselmalet riflet frokosttallerken, fra Royal Copenhagen. Hvit Riflet dessertskåler 2 stk, fra Royal Copenhagen. Hvit Riflet kaffekopp og skål, fra Royal Copenhagen. Glass Ripple Long Drink - 4 stk, fra ferm LIVING. Foto: Birgit Fauske