Deilige drinker, servert i de fineste glassene

Mørke og kalde vinterkvelder foran peisen. Nedtelling til jul mens gaver blir pakket inn og julemusikken flyter rundt i rommet. Høye latterbrøl og gjester som aldri vil gå. Ja vi elsker desember, og den bør feires med en drink eller to. Serien Ripple som består av munnblåst riflet glass passer og perfekt til å fylles med vin eller drinker. Kasper Riewe som er eieren av baren Duck and Cover i København, har mikset tre vinterlige drinker i de fine Ripple-glassene. La deg inspirere og nyt!

Portvin og tonic

Bishop

Portvin og tonic

Kjenn den varme sommerbrisen med denne drinken som ofte blir servert i Portugal. En blanding av fruktig portvin og bitter tonic, toppet med appelsin.

4 cl hvit portvin
Ca 10 cl tonic

Miks ingrediensene og garner med en appelsinbåt


Bishop

Varm opp til julefeiring med Charles Dickens favorittdrink.

4 cl brun rom
4 cl ferskpresset appelsinjuice
4 cl ferskpressen sitronjuice
4 cl sukkerlake (2 deler sukker, 1 del vann)
16 cl fruktig rødvin

Miks alle ingrediensene sammen med is, og rør godt rundt før du serverer. Garner med appelsinskiver og mynteblader hvis ønskelig.

Scirocco-punsj

Ripple-glassene kommer i en pakke på fire, og kan fylles med drinker, vin og vann.

Scirocco-punsj
Selv om denne punsjen opprinnelig ble laget for å kjøle ned varme sjømenn på 1800-tallet i Italia, gjør med sitrus- og kryddersmaken at den passer nydelig om vinteren også.

3 sitroner
2 lime
Ca 60 g sukker
20 cl Cognac
4 cl Maraschino
20 cl mineralvann Muskat

Skrell to sitroner og to lime. Fjern så mye som mulig av det hvite inneskallet. Putt skrellet i en glasskrukke med lokk sammen med ca 60 g sukker. La det stå i minst fire timer, helst over natten. Rist den ofte for å få det beste resultatet. Etter en stund vil sukkeret absorberes i lime- og sitronskallet.

Klem ut saften av de skrelte sitrusfruktene sammen med en ekstra sitron i sukkermiksen og rist det til sukkeret er oppløst.

Hell sukker- og limemiksen i en karaffel. Fyll den halvveis opp med is og tilsett ca 20 cl Cognac, 4 cl Maraschino og 20 cl mineralvann. Rør godt og gratiner med en klype muskat på toppen. La punsjen stå i ca 10 minutter før du rører en gang til og serverer over is i et Ripple-glass.