Ekspertens beste tips til en vakker vårbukett

Lurer du på hvordan du setter sammen en bukett til store vaser, eller hvilke blomster som er på sitt vakreste akkurat nå. Vi har tatt en prat med blomstereksperten Bjørn i blomsterbutikken Mina Milanda som har fylt opp Vako-vasen med en vårklar bukett. Her er hans beste blomstertips akkurat nå.

Bjørn på Mina Milanda er en mester med blomster, og skaper drømmebuketter som gjør vasene glade, og stuene vakrere. Her er hans beste tips.

Buketten: Det er heldigvis ingenting som er rett eller galt når du setter sammen en bukett, men jeg liker at bukettene er litt rause og voluminøse. Jeg liker best buketter som enten har sterke kontraster, eller går helt ton-i-ton.

Store vaser: Det fine med store vaser er at blomstene står mer stødig. Det er fint å arrangerer blomstene løst i vasen slik at utrykket blir mer luftig. Med store vaser kan man også leke med porprosjoner for et mer skulpturelt utrykk. Vi bruker mye krysanthmum, palmeblader og nelik, sier Bjørn på Mina Milanda

Vasen Vako Vatten 260, med hvite blomster gir et elegant, delikat, rent og luftig utrykk.

Arrangerer blomstene løst i store vaser, slik at utrykket blir mer luftig.

Hvite blomster: Personlig er jeg veldig glad i hvite blomster. Det gir et elegant, delikat, rent og luftig utrykk. Det passer inn i all interiør, og spesielt til den nordiske stilen

Disse blomstene skal du se etter nå: Ranunkler, fransk anemone, prydallium og spesielle sorter tulipaner, er på sitt vakreste akkurat nå.

Ranunkler, fransk anemone, prydallium og spesielle sorter tulipaner er på sitt vakreste akkurat nå. 

Vasen Vako i den fine spisestuen til Mette Mortensen. Se mer fra hjemmet hennes her. Foto: Birgit Fauske