Endelig vår! Slik gjør du hjemmet klar for en ny sesong.

Si farvel til den mørke vinteren, og slipp inn lyset, fargene og den freshe følelsen. Her er ti tips som sier VÅR!

1. Mal i friske farger!  Mal en vegg, en dør eller et møbel i en frisk vårfarge (Hva med korall, gult, blått eller grønt?). Det er faktisk gjort på en helg! 

2. Rydd gangen. Et sikkert vårtegn er en ryddig og luftig gang! Deler av vintergarderoben bør kanskje være tilgjengelig en stund til, men tiden er inne for en liten omrokkering av ytterklær og sko. Ut med de svære boblejakkene og tunge vinterstøvlene – og inn med sneakers og lettere vårkåper! Hurra! 

3. Innred med et sommerlig møbel. Våren er en slags ventetid på sommeren. Gå til innkjøp av et møbel som skal flyttes ut så fort sommeren kommer. En rottingdagseng, foreksempel. 

4. Heng opp lingardiner. Fordi de gjør gjør sollyset behagelig mykt. Og fordi det ikke finnes noe finere enn vårsol gjennom lette gardiner – bortsett fra lingardiner som beveger seg mykt i sommervind... (Lurer du på hvordan de skal henge? Les mer om gardiner her.)

5. Rull ut et fargerikt teppe! Et teppe har magisk effekt på stemningen og uttrykket i et rom, og friske farger gir vårlig stemning. 

6. Sett blomster i vaser! Friske blomster i vakre glassvaser. Det skal egentlig ikke mer til for å gi rommet et streif av vår. Akkurat nå er vi ekstra begeistret for bulkete glassvaser med organisk form! 

7. Innred med lyst treverk. En krakk, et lite bord eller mindre detaljer. Lyst treverk jobber med lyset, og oser av vår, sommer og sol! 

8. Lag jungelstemning. Mer dagslys, varmere temperaturer, og bedre inneklima i sikte! Nå kan store planter endelig trives i norske hjem igjen. Marker ny sesong med å gå til innkjøp av store, grønne planter. Og de plantene som allerede er i hus kan jo få litt vårlig kjærlighet og stell – dette er nemlig et fint tidspunkt for ompotting! 

9. Dekorer med blanke detaljer. Når endelig solen kaster stråler inn, oppstår det magi når den treffer blanke objekter  - i stål, messing, speil eller glass. 

10. Heng opp vårlig kunst! Ja, hva er vårlig kunst, egentlig? Motiver som får deg i vårstemning, vel! Dekorer veggene med motiver (plakater, fotokunst, egne fotografier eller malerier) som gir deg den gode, lette følelsen av at sommeren er på vei! 

Klesstativ Pujo fra Ferm Living. Glassvase Ostrea Rock klar fra Heinstudio. Skjellformet lampe fra Gubi. 

Veggspeil med eikedetaljer, Rise & Shine fra New Works. Vaser Anneke S og Anneke L, fra Broste. Teppe Shaggy Law of Balance, fra Layered. 

Sidebord Distinct side table fra Ferm Living- Dagseng Rotin, fra Broste. Plantbox, fra Ferm Living. Liten boks med lokk, Bendum Box brun marmor fra Ferm Living.