Et litt penere bakekaos

Uansett om du skal bake alle sju slag, eller bare ett, er sjansen stor for at det blir pepperkaker på deg i år. Det betyr gjerne mange kokker og en hel del søl. Men hva gjør vel det, når stemningen er på topp og utstyret pent?

Vi setter på den mest julete musikken vi vet, henter frem nødvendig utstyr, skrur på ovnen, og kjevler ut deigen ... Ja, det var den deigen da. Den kan heldigvis kjøpes ferdig i butikken, men om du vil komme i skikkelig julestemning kan det være en god idé å lage den selv. OsloDeco er vel egentlig ikke en matblogg, men nå gjør vi et lite unntak ... Vi har tross alt nettopp lansert, og så er det snart jul! Så her kommer Live (en av de fire grunnleggerne av OsloDeco) sin "hemmelige" superoppskrift, som hun er tiltrodd av sin svigermor. Vel, den er ikke egentlig hemmelig, men det høres så mye koseligere ut! 

3 dl vann 
1/2 dl sirup
2 ss kanel
2 ss nellik 
2 ss ingefær  
2 ss natron 
425 gram margarin 
750 gram sukker
1400 gram hvetemel

Kok opp vann, sukker og krydder. Ta gryten av platen og rør i natron. Tilsett smøret og rør til det blir kaldt. Jobb inn melet, men spar litt til utbakingen. La deigen stå over natten. Da blir den lettere å jobbe med. Stek ca 5 minutter med ovnsvarme 225 grader.

I butikken vår har vi har to produkter som gjør er kjekke å ha når man baker, som i tillegg til å ha åpenbare funksjonelle egenskaper gjør et rotete bakekaos til et litt penere kaos: Et sett med måleskjeer i messing og forklær i blå og grå bomull, med små knapper i messing. Produktene finner du nederst i saken. Velkommen, alle små kokker og hyggelig, julete søl!

PS! Forklærne og måleskjeene kan selvsagt brukes hver dag, hele året, og er derfor perfekte julegaver til små og store hobbykokker.