Fem favoritter blant vårens nyheter!

Vårens lekre nyheter tikker inn. Blant godsakene har vi plukket ut fem nyheter vi er ekstra begeistret for.

Skjenk Haze, fra Ferm Living

Skjenk Haze, fra Ferm Living

1. Haze-skapet i nytt format!
Vi elsker allerede det "gamle" Haze-skapet, som har proporsjoner som et klassisk vitrineskap. Nå kommer det i en lavere, bredere og dypere variant. Som skjenk har den et litt annet uttrykk og nye bruksmuligheter: Den er lavere og dermed også litt roligere i uttrykket. Den vil være nydelig i en stue (tenk så fantastisk med to ved siden av hverandre, som en veldig lang glasskjenk!). Den passer fint under en vegghengt TV, og den er dyp nok til en LP-spiller (platene kan du jo oppbevare inni skjenken. Den vil også være fint på et soverom, gjerne med et stort speil over. Man får aldri nok oppbevaring, og det er så herlig at praktiske møbler kan se så bra ut! Haze-skapene kommer i svart og i beige, se alle variantene her.


Lapeserien Hashira, fra Menu.

Lampeserien Hashira, teppe Gravel Rug Ivory og rundt spisebord 150 cm Androgyne, alt fra Menu.

2. Supersize tekstilskjermer!
De siste par årene er det to type lamper som har fått sin renessanse: Bordlamper med tekstilskjerm og hengende rispapirlamper. Og grunnen til at vi elsker dem? Behagelig lys og god atmosfære! Derfor synes vi denne nyheten fra danske Menu treffer særs godt. Lampeserien Hashira er det designerne Norm Architects kaller en moderne vri på tradisjonelle asiatiske rispapirlamper. Med et geometrisk rammeverk i stål og skjermer i linstoff. Lampene har superenkel form og store størrelser, noe som gjør dem til stilrene og elegante statementlamper. Vi kommer garantert til å se disse i bruk på restauranter og hoteller, men de vil også ha magisk effekt på private hjem i alle størrelser og stiler. Og de kler like godt et stramt nybygg, som en historisk bygning. Og vi tenker at det nå er mange spisestuer og soverom som endelig kan få den rette, harmoniske stemningen! Se alle Hashira-lampene her.

Vegglampen Arum svart, fra Ferm Living.

Vegglampen Arum Cashmere, fra Ferm Living.

3. Elegant vegglampe!
Vegglampen Arum er ikke helt ny, det er bare gjort en liten endring i designen. En liten endring som har hatt stor effekt på uttrykket: Armen, eller stangen, er forlenget, slik at den strekker seg lengre ned mot gulvet, og lampen fremstår nå som en slags hybrid mellom en gulvlampe og en vegglampe. Lampen har fått mer "attitude", silhuetten er blitt slankere, arkitektonisk, mer elegant. Tidligere var det en klassisk sengelampe, men nå passer den mange flere steder, som ved siden av en lenestol, bak en sofa, ved et skrivebord, eller kanskje flere på rekke i en lang gang? Hele lampeserien kommer nå i både svart og i den beige fargen Cashmere – de svarte lampene gir et litt dramatisk uttrykk, og de beige et mer harmonisk og mykt uttrykk. Like fine begge to!

Loungestol Desert, fra Ferm Living (kommer i flere varianter).

Loungestol Desert, fra Ferm Living (kommer i flere varianter).

4. Den stilfulle uteloungestolen!
Kanskje er det dårlig gjort, å vise denne nyheten som oser av deilig sommer allerede nå (vi har jo akkurat pakket bort julepynten!), men vi må bare. Og dessuten kan denne brukes hele året. Desert fra Ferm Living er en utestol som sender tankene til femti- og sekstitallet, kanskje til en bassengkant i luksuriøse California eller til en frodig hage i søreuropa... Loungestolen er ikke som andre typiske utemøbler, den er elegant og pen å se på, og nett i uttrykket. Den enkle stålrørsrammen gjør stolen lett i vekt, og tekstilet – som er laget av resirkulerte plastflasker – tåler regn og ekte norsk sommer, det er avtagbart og kan vaskes! Stolen er fin uansett om du har en liten eller stor uteplass - og kan dessuten like gjerne brukes inne! Kanskje dette er din nye helårs lesestol – på balkongen om sommeren, og i et hjørne i stua resten av året? Stolen kommer i svart og beige, og med ulike tekstiler. Se alle variantene her.

Bordserie Epic i travertin, fra Gubi.

Bordserie Epic i travertin, fra Gubi.

5. Nydelige steinbord!
Stein, stein, stein. Vi elsker det! Og vi blir stadig mer glade i travertin (kalkstein), som har et litt råere uttrykk enn marmor. Den nye bordserien fra Gubi er helt nydelig - Epic heter den, og består av sofabord i tre størrelser og et spisebord, i tre steintyper; hvit, grå og rød travertin. Det rene og enkle formspråket lar det fine materialet kommer til sin rett. Og det er akkurat slik vi vil ha det nå: Stilrent og flott! Epic-bordene kan settes sammen i klynger, eller brukes alene. Og de er fine foran sofaen, ved siden av sofaen og som nattbord. Se alle Epic-bordene her.