Fresh opp baderomshylla!

Finnes det noe mer irriterende og ufresht enn proppfulle skuffer og skap på badet? Drømmen om oversiktlige systemer og delikate hyller er ikke lengre enn en liten ryddesjau unna. Her er seks steg til å få orden og luft i rekkene.

Haze Vitrineskap fra Ferm Living i armert glass og svart pulverlakkert metall passer godt på badet. Du finner skapet i nettbutikken. 

Haze veggskap kommer i butikken til høsten. 

1. Få oversikt over det som skaper rotet
Start med å samle alt du har av toalettsaker – også det som egentlig skal være på badet, men som har forvillet seg til andre kriker og kroker. Ta så alt ut av skuffer og skap, slik at du ser hvor mye du faktisk skal oppbevare på badet. 

2. Vask
Når det først er helt tomt i hyller og skap kan de få en real vask!

3. Finn favorittene
Samle sammen alle de produktene du MÅ ha, og som du bruker hver dag eller ukentlig. Sett disse tilbake på den mest tilgjengelige og ”gjeveste” plassen. 

4. Luk ut!
Nå skal du være streng og samle produkter og ting du faktisk ikke trenger. Produkter som har gått ut på dato. Sjekk det lille symbolet på emballasjen, som viser et tall før bokstaven M, det viser hvor mange måneder produktet holder seg etter det er åpnet. Produkter som ikke brukes. Vær ærlig – Har du en parfyme som ikke er helt deg, eller et hårprodukt du ikke får til å funke? Om du ikke har brukt produktet i løpet av den siste måneden er det sannsynligvis overflødig. Samle sammen alt dette – gi bort eller resirkuler!

5. Omplasser
Om du har for lite oppbevaringsplass på badet, kan du se om det er noen ting du kan oppbevare andre steder, for eksempel i et garderobeskap eller lignende. Det er mange ting som ikke behøver å være på badet, som: 
Håndklær og kluter 
Vaskemidler
Elektriske duppeditter som ikke brukes daglig (hårføner, krølltang, barbermaskin, osv)
Refill- og suppleringsprodukter 
Ting du bruker på reise

6. Plasser
Nå har du sikret favorittene dine, luket ut det du ikke bruker, flyttet ting som ikke måtte være på badet. Nå står du kanskje igjen med en del ting du ikke bruker så ofte, men som du allikel vil ta vare på. Se om denne mengden stemmer overens med den ledige plassen du nå har i hyllene. Om det ser greit ut, kan du plassere tingene i et system som fungerer for deg. Om du ser at det ikke går opp, må du enten innse at du ikke har plass til alt, og må kvitte deg med mer, eller innse at du må skaffe mer oppbevaringsplass, kanskje ekstra skap eller hyller. 

Stylingtips: Det er mye dekor i en godt designet parfymeflaske eller emballasje! Noen produkter er alt for fine til å stues vekk. Plukk ut noen få produkter som du synes er fine og sett de frem, på en hylle eller ved vasken. Kanskje har du rydda så godt at du må hente inn noen stemningsskapere, som en liten vase med en blomst i og et duftlys