Gjør hjemmekontor til drømmekontor

Den store fordelen med hjemmekontor er at du kan innrede det etter egen smak og helt i harmoni med omgivelsene dine. Man trenger et bord, en stol, litt oppbevaring og en lampe. Her er designfavoritter som gir deg finere arbeidsplass, bedre komfort og økt arbeidslyst. Ditt nye drømmekontor.

1. SKRIVEBORDET
En av fellene med hjemmekontorlivet er at jobb og fritid flyter i hverandre, og kjøkkenbordet er derfor ikke et værende sted i lengden. Et bord dedikert til jobb er å foretrekke – heldigvis kommer de i mange størrelser, og hjemmekontoret trenger ikke stor plass.
Tips: Plasser skrivebordet ved et vindu med fin utsikt, om du kan. En arbeidsdag er lang, man trenger luft og lys, og noe pent å hvile øynene på når man tenker sine smarteste tanker.

Rene linjer og fint treverk. Mingle Desk er et lite bord på 135 cm som ikke minner oss om kontor i det hele tatt. Et stilrent møbel som flyter godt inn i et hjem! Det kommer i svart, naturlig eik, mørk eik og valnøttfinér.

Vegghengt variant: Rail Desk fra Menu er en smart løsning om du har liten plass, det eneste du trenger er en meter vegg. Det kan henges på veggen og akkurat i den høyden som passer deg.

Rene former og fint treverk: Skrivebord Mingle i valnøtt, Plant Box Cashmere, begge fra Ferm Living.

Plasseffektiv løsning med vegghengt skrivebord. Rail Desk fra Menu fås i lys og mørk eik.

Arkitektfavoritten: Blått, hvitt, grønt, rødt ... Eiermann-skrivebordet kommer i flere farger og i fire størrelser, og du kan få et bord som ikke bare blender inn, men som står ut som et lekkert blikkfang. Det kan dessuten reguleres i høyden, og er designet av modernisten Egon Eiermann på 50-tallet. En favoritt blant arkitekter! Se utvalget Eiermann skrivebord her.

Har du et lyst interiør kan det være fint med lyse hjemmekontormøbler. Eiermann-bordene kan for eksempel bestilles med hvitt understell og hvit bordplate. Stolen er Aluminium Chair fra Vitra. Foto Thomas Ibsen Se utvalget

Velg farger og størrelse som passer hos deg. Skrivebord designet av Egon Eiermann på 50 tallet. Se utvalget.

2. KONTORSTOLEN
Takk og lov, det finnes sexy kontorstoler! Og vet du hva det beste med en hjemmekontorstol er? At den skal stå alene. Så da kan man «dra på litt», den kan koste mer og være litt ekstra fin, siden du ikke skal ha seks eller åtte eksemplarer rundt et spisebord. En god kontorstol er en god investering som gjør godt for øyet, kroppen og jobbtrivselen.

Ny favoritt: Rely-stolen fra &tradition kommer i flere varianter med ulike tekniske funksjoner, og kan bestilles i mange ulike tekstiler og farger. Med et lekkert tekstil blir denne stolen en fint tilskudd til interiøret! Se de ulike variantene av Rely kontorstol her.

Rely kontorstol kan leveres med ulike tekstiler, her i tekstilet Karakorum. Lampe Flowerpot, begge fra &tradition.

kontorstolen Rely kommer i flere varianter. Her er Rely HW31 (med hev/-senk funksjon) i tekstilet Hallingdal 200.

Klassikerne: Aluminium Chair og Soft Pad Chair, begge designet av ekteparet Ray og Charles Eames har 30 års garanti, og kan være god venn (kollega) et helt liv. Dette er tekniske kontorstoler som er gode for kroppen, vakre å se på - og som passer veldig godt inn i et hjemlige omgivelser. Et kjøp for resten av livet – og et godt minne fra hjemmekontorets storhetstid. Se de ulike variantene her.

Designklassiker! Soft Padi sandfarget skinn, designet av Ray & Charles Eames for Vitra, er god for både ryggen og øyet.

Gjør hjemmekontoret til verdens hyggeligste arbeidsplass! Fin utsikt og en skikkelig god stol er luksus og gjør stor forskjell på arbeidshveragen! Soft Pad Chair fra Vitra i brunt skinn.

3. OPPBEVARINGEN
Det er kanskje ekstra viktig å holde det ryddig på skrivebordet når kontoret er hjemme! I tillegg til å hjelpe deg med å holdene orden, kan hyller eller skap hjelpe deg med å gjøre kontorplassen hyggeligere. Kombiner praktisk oppbevaring med litt dekorative ting som inspirerer deg – som bilder, fine objekter og planter – så blir det straks mye hyggeligere og mer "ditt".

Bak lukkede dører: Haze er et nett og dekorativt glasskap som delvis skjuler innholdet - perfekt til å huse skrivesaker, papirer, ledninger og alt man gjerne vil ha ute av syne når arbeidsdagen er omme!

Hyller i høyden: Gjør hjemmekontoret større ved å utnytte høyden til oppbevaring, dekor og lys! Column-hyllen har detaljer i valnøtt, som gir hjemmekontoret et varmt og lunt preg.

Ute av syne - ute av sinn! Om du jobber i stua, er det fint å kunne rydde kontoret inn i et skap når du stempler ut. Haze skapet med armert glass er både dekortativt tog funksjonelt. Se alle variantene i Haze-serien her.

Innred hjemmekontoret med hyller i høyden. Coiumn JA2 er praktisk til oppbevaring, og er fin alene eller flere over hverandre.

4) LAMPEN
En lampe på skrivebordet er prikken over i-en på hjemmekontoret. I tillegg til den innlysende egenskapen til å gi bedre arbeidslys, gjør en lampe underverker for trivselen, fokuset ditt og atmosfæren der du sitter.

Skulpturelt lys: Vuelta-lampen er dekor og lys i ett. Den er laget i rillet glass. har dimmer og et behagelig lys.

Smart og pen: Oppladbare lamper kan brukes uten ledning, og egner seg spesielt godt for deg som bruker spisebordet som hjemmekontor. Lampen Como er en bestselger, og har et pent design som gjerne kan bli en fast følgesvenn på jobben. Se flere oppladbare lamper her-

Vuelta-lampen er en dekorativ lyskilde, formet som en skulpturell bue som minner om gamle søyler og arkitektur. Den er laget av hvitt opalglass, med en rillet overflate som gir den et appellerende uttrykk.

Oppladbar favoritt: Como fra &tradition.

Stilren design: Bordlampen W203 Ilumina fra svenske Wästberg passer perfekt på hjemmekontoret. Den er designet av selveste Ilse Crawford, som er ekspert på å skape varme rom man trives i. Hun har tegnet denne lampen nettopp for å få oss til å finne fokus og ro – noe vi gjerne takker ja til! Kommer i hvit og aluminium.

bordlampen w203 Ilumina er en vakker lampe med mykt lys og presis form, og passer godt på hjemmekontoret.

Stilfullt til hjemmekomtoret