Høstens heiteste farger!

Vi er på evig fargejakt, og har funnet noen nye favoritter i det nye fargekartet fra Jotun Lady.

Vi vet, det er skikkelig vanskelig med farger. Du er ikke alene dersom du mister både lyst og mot etter å ha testet fargeprøve etter fargeprøve. (Det er kanskje forklaringen på at det fremdeles finnes så mange hvite hjem!) Men om man har lyst på farger og magi i hjemmet, er det heldigvis hjelp å få på veien. Tar man utgangspunkt i et fargekart utviklet av en malingsprodusent, skal det mye til for at det blir helt feil. Jotun lanserte akkurat det nye fargekartet LADY Rythm of Life, med hele 32 farger du kan plukke fra. Der har de sirlig satt sammen farger som passer inn de store globale tendensene, og som også kler hverandre godt ... Og så hjelper det litt på forestillingsevnen at fargene er fotografert i ekte hjem, med inspirerende styling! Her er det vi synes er ekstra fint å se på kartet:

1. Smakfulle rosatoner
Det er nok mange som har flørtet litt med tanken om å male en vegg eller to rosa, etter at fargen i løpet av få sesonger har utviklet seg til å bli en ny trendfarge. Men rosa er en tricky farge, og det er ikke lett å finne en nyanse som fungerer. Det kan fort bli for sukkersøtt eller for oransje – for friskt eller for skittent. På det nye fargekartet er det flere nye (og noen gamle) litt gyldne rosatoner som ser nydelige ut. Spenstige og moderne, men allikevel harmoniske. Disse bør prøves! 

LADY Soft Skin 10580

LADY Blushing Peach 20047 (Marmorbordet Plinth fra Menu finner du i nettbutikken vår, fra 8.499 kr)

LADY Savanna Sunset 20046 

LADY Silky Pink 20054 (Lampen Gatto fra Flos finner du i nettbutikken vår, 4.850 kr.)

3. Gyldne nøytrale farger
Fargekartet byr også på  smakfulle nyanser i varmt grått og beige, for de som trives med de litt mer nøytrale og klassiske  fargene. Et tips er å hente frem motet og teste ut noen mørkere nyanser. De gir rommet en ganske annen karakter –  det blir både tøffere og lunere. Disse to nyansene er fine, og vil kle både moderne og mer klassisk arkitektur.

LADY Objective 1973

LADY Almond Beige 10966

4. Blått med en dråpe grønt
Om du liker blått, men synes at det blir for kaldt, kan du velge en blåfarge som har en liten grønnaktig undertone. Da blir det litt mykere, og rommene oppleves som mer harmoniske og behagelige. Disse to nye fargene ser veldig fine ut mot mørkt treverk og svarte, industrielle detaljer!

LADY Blåis 5044 (Sidebordet Accent fra Mater finner du i nettbutikken vår, 4.770 kr.)

LADY Industrial Blue 5044 

5. Rødbrente og brune farger
Dempede brune farger har vi sett litt til allerede, og ekstra fint blir de når de blir mørkere og når de strekker seg mot rødt. Det blir lunere og tøffere – og hakket mer moderne. Vi ser lett for oss hvor lekkert det kan bli å "dra på" med en slik dyp rødbrun farge i en entré eller på et lite bad! 

LADY Norwegian Wood 10981 

LADY Red Maple 2727 

LADY Sandy 10962

LADY Smoked Oak 10964

6. Varmere grønt
Grønnfargene som vi har sett en del til i de siste årene har gjerne hatt blått i seg, som mintaktige nyaser. Men vi begynner også å få øynene opp for varmere, lunere og mer naturlige nyansene av grønt. De skaper behagelig atmosfære og er perfekt bakteppe for grønne planter og passer godt sammen med møbler og detaljer i tre. 

LADY Pale Linden 8281

LADY Organic Green 8494

7. Blågrønt
Nyanser som ligger mellom blått og grønt blir vi ikke ferdige med det første! De er friske og elegante, og passer inn i alle rom. Dette er også fine farger til barnerom! Kanskje er det Evening Green som blir den neste poppisfargen etter Minty Breeze, som har regjert i noen år?

LADY Tender Green 6351

LADY Evening Green 6352

Jotuns egen sider kan du se hele fargekartet, og her kan du se hvordan du finner ut hvilke farger som passer sammen. Lykke til!