Varm, vakker og funksjonell høst med Menu

Felles for alle sesongens nyheter fra danske Menu er at de er funksjonelle, har et sofistikert formspråk, og at de vil gjøre hjemmet ditt varmere og vakrere. Her er hva vi har valgt å ta inn i butikken av nyhetene. Og hvorfor.

Krakken som passer overalt
Noen ser etter en liten søt liten krakk til gangen (det er kjekt å kunne sette seg ned når de smale støvlene skal på!), andre ser etter to-tre krakker til barløsningen på kjøkkenet. Noen vil ha det enkelt, andre vil ha det fargerikt. Designteamet Afteroom har designet en serie krakker, som frir til de aller fleste av dem som mangler en krakk i sitt liv. Krakkene har en slank silhuett, og kombinerer det røffe og forenklede med det myke og behagelige, leveres i tre høyder,  med og uten polstring. Fra 1.295 kr.
Det beste med Afteroom-serien: God pris og at du kan velge polstring og få en krakk som passer inn i mange ulike interiører!  

Afteroom-krakker med tresete. Barkrakk Afteroom Bar Stool 75 cm, Barkrakk Afteroom Counter Stool 65 cm, Krakk Afteroom Stool 47 cm

Setet kan polstres i fine tekstiler fra Kvadrat og kvalitetsskinn fra Sørensen Leather. Kontakt oss på kundeservice@oslodeco, så hjelper vi deg med å finne det rette valget for deg! 

Yt & nyt-stolen
Harbour Chair er et resultat av at Norm Architect skulle tegne Menus kontor, Menu Space i København, og trengte en stol som skulle fungere like bra rundt spisebordet i et hjem som på et kontor. Resultatet er et stramt møbel med organiske former. De kurvede armlenene og den høye ryggstøtten gir den både maks komfort og et elegant utseende. Stolen kommer i upolstret variant, med skall i polypropylene med 15% glassfiber, og polstret i tekstil eller skinn – og med bein i tre og stål. Mye og velge i der, altså! Fra 2.800 kr. 
Det beste med Harbour-stolen: At den er supergod å sitte i, samtidig som den ser "lett" ut i rommet. Og at den kommer med hvite bein - det er nemlig ikke så lett å finne fine hvite stoler! 

Stolen, Harbour Chair polstret steel base, designet av Norm Architects fungerer like fint som spisestol som kontorstol. Bordet Snaregade har samme egenskap: Det fungerer like fint til kontorarbeid som til nytelse av mat. 

Spisestol Harbour Chair polstret steel base. Spisebord, Snaregade Ovalt, og sidebord i svart marmor, Plinth Tall sidebord svart marmor, alt designet av Norm Architects for Menu. Taklampe, Chambers Chandelier Ø96 TL Bulb. 

Det arkitektoniske sidebordet
Vår absolutte favoritt blant nyhetene er nok Androgyne Side Table, designet av den norske arkitekten Danielle Siggerud. (Om du ikke følger henne på Instagram allerede: @daniellesiggerud!) Bordet har en enkel og elegant silhuett, med et grafisk understell i stål og plate i marmor. De presise detaljene, enkelheten og den sofistikerte materialkombinasjonen gjør at det har et arkitektonisk uttrykk. Bordet kombinerer det myke med det stramme, og har evne til å tilføre varme til et for sterilt rom - eller til å stramme opp der det trengs! 4.598 kr.
Det beste med Androgyne-bordet: At det både kan stramme opp og mykne opp et rom! 

Sidebord, Androgyne side table hvit marmor, designet av den norske arkitekten Danielle Siggerud. Oppladbar lampe, Carrie LED lampe messing. 

Spisestol Harbour Chair polstret steel base. Sidebord, Androgyne side table svart marmor. Lampe, TR Bulb vegg- og bordlampe.

Vasen som får selv en enkel grein til å se magisk ut
Échasse-vasen er inspirert av gamle laboratorieglass i metallstativ. En dråpeformet glassvase er plassert oppi en enkel base i massiv messing, og er så spesiell og dekorativ i seg selv at den egentlig ikke trenger å fylles med noe. Men så blir det helt magisk vakkert med en skulpturell grein eller noen enkle strå oppi! 1.295 kr.
Det beste med Échasse-vasen: Passer perfekt til (trendy) enkle blomster og greiner! 

Skap et vakkert blikkfang med en enkel grein og vasen Échasse klart glass S

Vase Échasse klart glass S, designet av Studio Theresa Rand for Menu.

Den oppladbare lampen
Lampen Carrie er en adri så liten problemløser. Og stemningsskaper.  Den er utstyrt med en usb-lader, og kan tas den med ut i hagen, eller balkongen for noen hyggelige kveldstimer. Og så hender det jo faktisk at man har et mørkt hjørne hjemme hvor det er dårlig med strømuttak ... Nå kommer Carrie i en mer ekslusiv variant i børstet messing, og den funksjonelle lampen har fått et enda mer elegant utseende. 1.799 kr. 
Det beste med Carrie-lampen: At den kan lades opp! 

Oppladbar lampe, Carrie LED lampe messing. 

Fine detaljer på lampen Carrie LED lampe messing. 

Den rustikke lampeserien 
Menu lanserer også en ny lampeserie, Hubert, designet av Søren Rose Studio, som kommer i tre varianter: "Vanlig" pendellampe i to størrelser, og en avlang variant med tre skjermer. Serien har et  industrielt uttrykk, som ikke bikker over til å bli for røft – takket være delikate, små detaljer, gode proporsjoner og fine materialer. Delene i brunert messing gir lampene et patinert og eldet uttrykk. Den lange varianten, Hubert Suspension Frame, passer perfekt over en kjøkkenbenk eller avlagt spisebord! Fra 2.999 kr. 
Det beste med Hubert-lampene: At de har et eldet og patinert uttrykk, som vil kunne tilføre et kjøkken eller en spiseplass en hyggelig, rustikk vibe - uten å bli too much!

Få godt arbeidslys på kjøkkenøyen med lampen Hubert Suspension Frame. Barrakk, Afteroom Counter Stool polstret 65 cm med tekstil. 

Pendellampe, Hubert Ø24, kommer i svart og hvit vaiant.

Pendellampen Hubert Ø45 kommer i svart og hvit, og egner seg spesielt godt til over et spisebord!