Høstens triveligste trender

Er du en som liker å følge trendene? Eller mer typen som "synes trivsel og hygge er mye viktigere"? Uansett om du er den ene eller den andre, kan du lese videre. For nå er det nemlig trendy å ha det trivelig!

1. Lag på lag - i samme farge
Det er hverken et nytt eller overraskende fenomen – at høsten bringer med seg en plutselig trang til å henge opp gardiner og fylle både senger og sofaer med puter og pledd. Denne høsten er det mye monokrome fargekombinasjoner å se – både i motebildet og i interiørverdenen, der elementer i like, eller nesten like farger, er satt sammen til en harmonisk helhet. Denne monokrome fargetrenden er enkel å få til, og uttrykket blir elegant og gjennomført. Det er mange måter å gjøre det på: Velg puter og pledd i samme farge som sofaen. Heng opp gardiner i samme farge som veggen, eller motsatt; Mal veggen i samme farge som gardinene. Eller hva med sengeteppe i nesten samme farge som sengetøyet? Lag på lag i samme farge, gir et koselig uttrykk, uten at det blir rotete ... og: Varierer du ulike teksturer, som blanke og matte overflater, blir det ekstra fint.

(Les mer om hvordan du mikser materialer her.)

Gjennomført og trivelig rom i røde nyanser. Spisestol Herman, og bord, MIngle, begge fra ferm Living.

Stort pledd med myk vaffelstruktur, Plaid, fra House Doctor.

2. Strå og tørkede blomster
Den viltre, frodige "fredagsbuketten" er fin den altså. Men nå har vi også fått øynene opp for enkle strå og tørkede blomster som dekor. Det pynter opp på en sober og lite prangende måte og fargene er duse – og harmonerer fint med de støvete fargene vi gjerne maler veggene våre med om dagen. Dessuten varer det jo mye lengre enn friske blomster, og man kan nyte små innslag av natur mange flere steder i hjemmet. Og når det du har oppi vasen er enkelt og minimalistisk, får fine vaser den oppmerksomheten de fortjener.

Vase VAKO Vatten 260 glassvase, fra Smaelta.

Vase Échasse klart glass S, designet av Studio Theresa Rand for Menu.

3. Mørke naturmaterialer
De lyse naturmaterielene som hvit marmor og lys eik er ikke lengre det selvfølgelige førstevalget - nå kommer de mørkere naturmaterialene, og frir til alle som ønsker seg et mer voksent og distingvert hjem. Materialvalg som mørkt tre og brun marmor tilfører en god tyngde og et historisk sus til rommet!

Ny stol, C Chair, designet av Marcel Gascoin i 1947, fra Gubi i valnøtt fransk rotting. 

Marmorbord Sofabord Marble Table brun marmor L og Sidebord Marble Table brun marmor M fra ferm LIVING. Lysestaker STOFF lysestake krom, fra Nagel.

4. Lodne elementer
Like viktig som at materialene skal være flotte å se på, er det at de skal være gode å ta på. Er ikke velurkledde møbler innbydende og myke nok for deg? Trenger du enda mer hygge og kos? Ja, da kan du glede deg over at møbler kledd i lammeskinn er hot som aldri før (eller eventuelt like hot som på 30-tallet). Om du vil ha det hjemmekoselig, er det lite som slår en lammeskinnsstol eller et fluffy ullteppe på gulvet!

Sidebord, Plinth Cubic, fra Menu.

Den sjarmerende, innbydende lenestolen Lille Petra, designet av Viggo Boesen i 1938, trukket i deilig mykt lammeskinn.