Innred med George Nelsons ikoniske lamper

George Nelson var en viktig karakter i den amerikanske modernismen, og det er han som står bak designet på den opprinnelige Bubble Lamp fra 1952. Lampen har et enkelt uttrykk, men er spesiell nok til at den er blitt høyt elsket av mange. Nå er den en kjent designklassiker og et populært mid century-ikon! Med årene er lampen blitt til en hel serie i flere former og størrelser, og fås som både vegglampe og pendel. Det er litt ekstra fint å vite at lampene fremdeles produseres på den samme fabrikken som utviklet designen på 50-tallet.

Skjermen er lett gjennomskinnelig, slik at du får et jevnt, varmt og mykt lys i rommet. Formen er enkel nok til å passe inn i de fleste interiører og til å holde seg aktuell i åresvis – og spesiell nok til at den tilfører stil og karakter til interiøret ditt. Med Bubble Lamp får du et designikon og en fantastisk stemningsskaper i ett og samme objekt! Bubble Lamp produseres av Herman Miller, og distribueres av Hay i Europa.

Nelson Bubble Ball er den enkleste varianten i kolleksjonen. den er helt sirkulær og kommer i tre størrelser, dette er den største. Nelson Bubble Ball Large.

George Nelson (1908-1986) ble født i Connecticut i USA, hadde stor innflytelse for modernismen, i likhet med andre designere som Le Corbusier og Mies Van der Rohe.

Tak- eller pendellampene kommer i flere former og størrelser og er yppelige over spisebordet, over sengen eller midt i stuerommet som generell belysning. Vegglampene er perfekt i par som leselamper ved sengen, ved lesekroken, i et trappeløp eller flere i rekke over en kjøkkenbenk!