Interiørsnakk med Kristine & Torbjørn

Ekteparet Kristine Five Melvær og Torbjørn Anderssen er blant Norges hotteste og mest flittige designere, med et drøss av prosjekter på hver sin kant. Hva tenker de om sitt eget hjem?

Vi er alltid ekstra nysgjerrige på designernes eget hjem. Hvilke møbler kjøper de? Hvilke gjenstander er de ekstra knyttet til? Eier de mange eller få ting? 

Kristine jobber for seg selv, og har formgitt en rekke populære produkter som har fått plass i mange norske hjem, for produsenter som When Objects Work, Røros TweedMagnor Glassverk og Heymat.Torbjørn har med sine kolleger i Anderssen & Voll gjort interiørene på Oslos fineste restauranter, som Trattoria Popolare, Happolati og Nedre Foss Gård. For tiden jobber Kristine med flere europeiske produsenter, og lanserer blant annet vaser, tekstile produkter, møbler og plakater på nyåret. Torbjørn jobber blant annet med en ny stablestolfamilie for &Tradition og nye prosjekter for Magis og Muuto ... De lagermed andre ord mange fine ting som vi andre har glede av, men nå vil vi snakke om deres eget hjem!

Hvor bor dere? 
Vi flyttet fra Rodeløkka til Adamstuen i sommer. Vi hadde fulgt med på leilighetene som ble solgt i denne bakhagen en stund – den er stor og frodig, og virkelig en skatt i Oslo. Leiligheten er fin, med god takhøyde og gjennomlys fra store vinduer med lave vinduskarmer og en god planløsning med tilnærmet kvadratiske rom.

Hvordan ser det ut hjemme hos dere?
Hjemmet vårt er en blanding av mange av våre egne design kombinert med trygge Mid-Century-klassikere. Dette er jo ikke noe vi har reflektert så mye over, men når vi kikker oss rundt så er det ganske frodig – mye grønt, mye gildt glass og kanskje litt for mange dyrefigurer – særlig porselensfugler.

Hvordan er drømmehjemmet deres?  En gang i framtiden har vi lyst til å tegne et hus litt utenfor Oslo sammen med en flink arkitekt. En lys, åpen bungalow som hviler godt i landskapet, der vi kan bo resten av livet.

Er dere mest uenig eller enig om interiøret? 
Vi er vel stort sett enige om innredningen, men Kristine vil ha kunst på veggene, mens Torbjørn vil at de skal være helt bare.

Hva er det fineste dere eier? 
Torbjørn: Den lille spikkede bjørnen min, som jeg kjøpte på et bruktmarked i Arvika. Den har et helt eget, introvert blikk, og er spikket i svensk tregubbetradisjon, om dette sier noen noe som helst.
Kristine: Det jeg er mest glad i er nok alle albumene moren min har laget til meg – et for hvert år fram til jeg ble 18 år.

Torbjørns favorittgjenstand er en sjarmerende og introvert liten trebjørn. 

Hva er det styggeste dere eier? 
Vi pleier ikke å kjøpe ting vi synes er stygge, men har noen arvede gjenstander som andre synes er stygge. Affeksjonsverdien gjør dem vakre for oss.

Hva er det viktigste dere må ha på plass for at det skal bli julestemning i heimen?
Først må vi se Tim Burtons A Nightmare Before Christmas. Så setter vi opp en adventsstjerne i vinduet og tenner kalenderlys på bordet. De første årene hadde vi ikke så mye julepynt, men vi bygger på litt hvert år. I år har det kommet til en lutrygget nisse som ligner på den skumle svensken Bo Peterson i den danske serien Bedrag pluss en julepalme fra Björn Köhler og en juleuro fra Flensted. Men det viktigste for julestemningen vår er musikken vi hører på og maten vi spiser.

Har dere et evig innredningsproblem?
Det er vel en slags yrkesskade, men vi har alt for mange ting. Både nye og brukte gjenstander vi faller for, men først og fremst en mengde prototyper fra prosjekter opp gjennom årene. Det går en del penger til lagerplass, for bodene våre er proppfulle.

Seneste kjøp.
Vi har pusset opp veldig lite og heller brukt penger på gjenstander vi har kikket på en god stund. Den største utskeielsen var to EA124-lenestoler fra Vitra i cognacfarget skinn. I og med at leiligheten er større enn den vi bodde i, trengte vi også en del ny belysning. Lantern-pendler fra Newworks til kjøkkenet og gangen, og en 265 fra Flos til stua.

Lantern-pendelen fra Newworks henger på kjøkkenet og i gangen hjemme hos Kristine og Torbjørn.

Lampen 265 fra Flos, designet av italienske Paolo Rizzatto i 1973, har nylig fått plass i parets stue. 

Lantern-pendelen er designet av Torbjørns designstudio Anderssen & Voll, og selges i OsloDecos nettbutikk.

Samsungs Serif TV, designet av designbrødrene Bouroullec er parets julegave til seg selv i år.

To eksemplarer av Aluminium Chair EA 124, designet av paret Charles & Ray Eames i 1958, har fått plass hjemme hos Kristine og Torbjørn.

På ønskelisten.
Vi har ønsket oss TV-en Bouroullec-brødrene har tegnet for Samsung en stund, og gir den til oss selv til jul.

Hva er deres beste innredningstips?
Det er viktig med mange forskjellige lyskilder – for å skape dynamikk og gode situasjoner. En raus mengde grønne planter skaper også gode rom å være i. 


Les mer:
Lær mer om Tre lettstelte og trendige plantefavoritter!
Vi har også tatt en Interiørsnakk med ryddeekspert Synnøve Skarbø.