Interiørsnakk med ryddeeksperten Synnøve Skarbø

Norgesmesteren i rydding vil gi alle oss andre mer orden i huset med den nye ryddeboka Synnøves system. Ja, hun er altså opptatt av systemer, med hva tenker hun om stil?

Synnøves System inspirerer oss til å gå igang med en skikkelig ryddesjau. 

Hvor og hvordan bor du?
Kjæresten min Per Øyvind, datteren vår Lydia og jeg har nettopp flytta til Tåsen Hageby i Oslo, der vi bor i en firemannsbolig fra 1930-tallet med en liten hageflekk. 

Hvordan ville vennene dine beskrevet hjemmet ditt?
Jeg er litt allergisk mot "koselig”, så tipper vennene mine ville sagt at det er ganske kaldt hjemme hos meg. Litt sterilt, liksom. Stilen er en blanding av nytt og gammelt – der det gamle for det meste er fra 60- og 70-tallet, mine favoritt-tiår på interiørfronten. 

Beskriv stilen i drømmehjemmet ditt. 
Omtrent sånn som jeg har nå, men drømmehjemmet mitt har nok minst 50 kvadratmeter til. Jeg liker art deco møter Marokko møter disco.

Hva er det fineste du eier?
Uten tvil den italienske taklampen min i muranoglass fra 60-tallet. Den fant jeg på Ebay, og jeg besvimte nesten av lykke. Det var et voldsomt pes å få den sendt til Norge, men den kom helskinna fram. Så får det heller være at jeg ikke finner lyspærer som passer inn i soklene.

Hva er det styggeste du eier, og hvorfor er det hos deg fremdeles?
Det er nok en stor og Barbapappa-aktig lenestol fra Ikea, som jeg har hatt i snart 20 år. Den finnes ikke fin, men den er så utrolig god å sitte i, så den får bli. Nå er imidlertid planen at den skal inn på soverommet i stedet for å stå i stua.

Synnøves fineste ting er en italiensk lampe fra 60-tallet!

Gammel og stygg, men romslig og behagelig. Ikea-stolen får bli.

Har du et evig innredningsproblem?
Ja, gangen er en evig nøtt. Hvordan gjøre den praktisk OG lekker? Ikke lett. Jeg er heller ikke glad i å innrede små rom, for jeg hater mange ting på liten plass. Jeg vil ha lys, luft og store rom.

Siste kjøp.
Sofa fra Tine K Home. Kritthvit og fire meter lang. Den er bestilt, men ikke kommet. Så enn så lenge deler familien på den før nevnte godstolen fra Ikea, for jeg har allerede solgt unna den gamle sofaen.

Synnøves drømmesofa er kritthvit, fire meter lang ... og snart i hus!

På ønskelisten. 
En interiørarkitekt som kan fikse smarte hyller- og skapløsninger på samtlige rom.

Ditt aller beste innredningstips. 
Bare ha ting du elsker. Dropp alt det andre rælet du kun har av gammal vane.

Les mer:
Vi har også tatt en Interiørsnakk med teppedesigner Malin Glemme!