På julebord med motefolk

Det blir ikke jul uten at Royal Copenhagen har avduket årets kreative borddekkinger i flagship-butikken på Amagertorv, midt i julehjertet av København. Nytt år betyr nye «dekoratører» og i år er det klesdesignere som har dekket opp til fest.

1. Helle Hestehave & Rikke Baumgarten fra Baum und Pferdgarten
Et dekonstruert bord som symboliserer hvor gøy det kan bli når ulike ideer og stiler møtes. Blåmalte deler fra ulike Royal Copenhagen-serier er kombinert. Vi elsker den knallblå fargen og den lekne lampen, designet av Vibeke Fonnesberg Schmidt. (Hun har blant annet stilt ut lampene sine på toneangivende Dimore Gallery i Milano og er en vi følger med på!).

Helle Hestehave & Rikke Baumgarten fra Baum und Pferdgarten

2. Cecilie Bahnsen
Ulike tradisjoner møtes, det gamle utfordres av det nye, hjem og arbeid smelter i hverandre ... Bahnsen skildrer en moderne jul. Og vi får lyst til å feire jul sånn her – litt provisorisk, enkelt og urbant. Og vi elsker den geniale løsningen med bordet som både er spisebord og arbeidsbord! 

Klesdesigner Cecilie Bahnsen

3. Charlotte Eskildsen fra Designers Remix
Eskildsen hentet med seg det heiteste fra moteverden akkurat nå til julebordet: Lyserosa. For en deilig pompøs verden hun skapt! På bordet står den enkleste serien fra Royal Copenhagen, Hvit Riflet, som vi selger i nettbutikken. Om ikke vi maler hele stua rosa, går vi mer enn gjerne for litt rosa pynt denne julen. 

Charlotte Eskildsen fra Designers Remix

4. Mark Tan
Her er det fellesskapet som står i fokus. Flott, hvitt servise, et stort rundt bord og grønne greiner. Så enkelt og så veldig fint! Det er dekket på med to helhvite serviser, det ikoniske Konkylieserviset og det klassiske Hvit riflet. 

Designer Mark Tan 

5. Ole Yde from Yde
Overdådig, vilt og vakkert. Ole Yde hadde invitert Marie Antoinette på fest, og det ser ut som det var en gøy en ...  Serviset er selvfølgelig det supereksklusive Flora Danica. Scenografien er håndmalt av Sarah Becker. 

Ole Yde from Yde

6. Leyla Piedayesh fra lala Berlin
Eksotisk og sanselig bord, inspirert av de tre vise menn og midtøstens kultur. Det bugner av nydelige farger, vakre blikkfang og myke tekstiler. Vi blir inspirerte til å gå for en maksimalistisk, more is more-julestil! Putene er fra Christina Lundsteen, som vi selger i nettbutikken vår. 

Leyla Piedayesh fra lala Berlin

Utstillingen står til nyttår, og om du er i København bør du ta turen innom butikken. Garantert julestemning! Adressen er Amagertorv 6. Er du inspirert, og har planer om å dekke på litt ekstra fint til neste fest? Få med deg artikkelen med våre 5 enkle tips som gjør festbordet mer gjennomført! Lykke til!