Julegaver med fornøydgaranti!

En omtenksom gave som både er varig og vakker betyr mye for den som mottar den - også er det ekstra stas å pakke den inn når du vet at den vil falle i smak! Lettere sagt enn gjort, sier du? Det er bare å senke skuldrene - vi har samlet 10 tidløse favoritter som vi vet (nesten) alle vil like og kunne ha glede av i lang tid fremover. Nyt førjulstiden!

1. Vakker plissé!
Vi vil påstå at nesten alle hjem trenger flere lamper, så en stilren lampe er et godt julegavetips. Bordlampen Matin fra Hay, har et moderne og delikat design, samtidig som den har et klassisk uttrykk – og er en typisk lampe som passer inn i de fleste hjem! Lampen har ramme i polert messing og en plissert lampeskjerm i bomull. Den kommer i flere spennende og vakre farger, har integrert lyskilde og dimmer. Bonus: Den kommer flatpakket i to små esker, så den er enkel å pakke inn! Se alle variantene her.

2. Effektfull dekor.
Vakre puter er en sikker vei å gå for en enkel oppgradering hjemme - og er derfor en gave mange vil ha glede av! De fleste av oss har gjerne ensfargede møbler, og da er det ekstra fint å legge til tekstiler og puter med andre teksturer og farger for å bryte opp litt. Den strukturerte puten Mio i vevd bomullstekstil fra House Doctor i svarte og hvite nyanser er vi sikre på at vil falle i smak uansett utgangspunkt!

Puten Mio fra House Doctor, 545 kr.

3. Hverdagsluksus!
Dette er den perfekte gaven til alle som elsker å reise og sove i deilige hotellsenger! Med et klassisk og delikat sengesett kan vi nemlig få kjenne litt på luksusfølelsen i egen seng, og dermed løfte hverdagen og søvnen til nye høyder. Vårt favorittsengetøy kommer fra norske Abate, og er laget av myk, egyptisk bomullssateng i en eksklusiv kvalitet som varer. Settet består av dynetrekk (140 x 200 cm) og putetrekk (70x50 cm), og kommer i to forskjellige farger.

Sengesett fra norske Abate, 1350 kr.

4. Spafølelse hjemme.
Håndklær er noe mange glemmer å oppdatere ofte nok hjemme, men som gir så mye glede når man først gjør det. Nye håndklær høyner nemlig velværeopplevelsen på baderommet umiddelbart! Det karakteristiske vaffelmønsteret er i serien Giant Waffle fra Hay blitt - ja, du gjettet riktig - forstørret, og vi liker veldig godt det moderne uttrykket det gir. De er laget av en myk og absorberende bomullskvalitet, og kommer i to ulike størrelser. En sikker vinner under treet der altså!

5. Fat til begjær.
Strukturert, munnblåst glass synes vi er noe av det vakreste som finnes, og fatet i den ikoniske Ultima Thule-serien til Iittala er et spesielt godt eksemplar av det! Dette er et nydelig stykke glasskunst som både er praktisk og dekorativt, og siden objekter i glass passer godt sammen med andre naturmaterialer som tre, keramikk og marmor, passer det ypperlig inn i de fleste hjem! Serien ble designet av Tapio Wirkkala på 60-tallet, og den spesielle teksturen her er inspirert av smeltende is. Vi tror det kan smelte noen hjerter på julekvelden også!

Fat i serien Ultima Thule fra Iittala, 1249 kr. Det finnes også drikkeglass i samme serie.

6. Mer bobler, takk!
Til verten eller vertinnen som gjerne inviterer til middag og fest er en raffinert mugge en kjærkommen gave. Dette smykket av en munnblåst mugge i boblemønster er like fin til vann, som til limonade eller velkomstdrikke, og den kan også brukes som en vase ved behov synes vi! Den er elegant, har en fin tyngde, og er et objekt interiørdesignere flest for lengst har trykket til sitt bryst. Derfor står den naturlig nok på manges ønskeliste også i år! Muggen rommer 2 liter.

Glassmugge med bobler i klart glass, 1099 kr.

7. God stemning.
Stemningsskapende lys er uvurderlig spesielt nå i mørketiden, og derfor er lysestaker noe de aller fleste av oss setter stor pris på! Da er det ekstra gøy å gå for et blikkfang først som sist. Den skulpturelle lysestaken Ripply fra New Works er like fin i vinduskarmen som et midtpunkt på spisebordet, og det kjølige metallet gjør seg spesielt godt til varmere toner av tre og stein. Sett i klassiske, hvite lys eller bruk noen fargede eller vridde lys for å variere uttrykket!

Lysestaken Ripply fra New Works, 850 kr.

8. Varm glede.
Gode og myke tekstiler gjør hjemmet både mer levende og lunere - og nå som vi er spesielt mye hjemme er et deilig ullpledd en ekstra fin gave til noen du er glad i! Det ensfargede Mono Blanket fra Hay synes vi er et spesielt godt alternativ, da det er laget av ren ull, i en lett kvalitet som er enkelt å håndtere. Dette er nydelig å bruke for litt ekstra varme i sengen på kalde netter, i sofaen eller over skuldrene på hjemmekontoret. Pleddet kommer i flere farger.

Mono Blanket fra Hay

9. Kvalitet til kaffeelskeren.
Til lange dager med hjemmekontor, lange middager eller lange frokoster på sengen - en vakker termokanne gjør kaffeserveringen (og konsumeringen) så mye enklere - og bedre! Juwel fra Alfi er en tidløs favoritt, og en vinner hos selv de mest kresne kaffeelskerne der ute. Ikke bare fordi den holder eksepsjonelt godt på varmen og smaken, men også fordi den er et designikon fra 1918! Garantien er det heller ikke noe å si på - den varer i ti år - og de fleste delene kan i tillegg erstattes eller repareres. Med andre ord: en elegant, effektiv og bærekraftig gave som garantert faller i smak!

Kaffekannen Juwel fra Alfi, 2699 kr.

10. Til kokkeløren.
Det er mange som elsker å lage (og spise) god mat, men godt utstyr er det også mange som undervurderer! Vi har stor tro på at riktig utstyr gir både økt matglede og skaperglede, og derfor er vi særlig glade for Hay sin Kitchen-kolleksjon som består av stilrene og funksjonelle kjøkkenredskaper som varer. Det praktiske rivjernssettet Slim Grater i rustfritt stål er en klar favoritt i serien, for med ulik grovhet river du enkelt oster, grønnsaker og sitrusfrukter etter behov. Velbekomme!

Rivjernsett Slim Grater fra Hay, 199 kr.