6 lamper som er fine nok til å henge i rosetten!

Den ultimate boligdrømmen er for mange en klassisk byleilighet med rosett og stukkatur! Det ornamenterte blikkfanget som henger midt i taket er som er skapt for klassiske lysekroner med krystallprismer – men om man ikke er den romantiske typen, hva kan man da henge i den snirklete og vakre rosetten? Vi foreslår å gå for noe spektakulært, skulpturelt, superminimalistisk eller grafisk – her er noen forslag!

1. Minimalistisk i messing
Denne varianten av Lord-lampen fra produsenten Rubn er en grafisk og stram lampe som bryter helt med en en pyntelig rosett. Den har armer i messing og tre store glasskupler i sotet glass, og er produsert for hånd og med kjærlighet i Sverige. Armene er hele 50 cm lange, noe som gjør at lampen strekker seg bredt ut og fyller rommet, selv om formen er ganske enkel. Lampen kan også bestilles med ramme i stål eller svart metall, og med kupler i opalglass og brunt glass. Armene kan også spesialbestilles med ekstra lengde, og den får da ekstra støttevaiere for å holde vekten. (Dette er en spesialvariant – ta kontakt med kundeservice@oslodeco.no dersom du er interessert i å se på den eller ønsker pris!)

Lord-lampen henger er en fin kontrast til klassisk rosett og møbler med myke former i showroomet vårt! Lingardiner i fargen sand fra Gotain, sofa Rico, lenestol Rico, Speil pond, fra Ferm Living.

Lord-lampe i messing og sotet glass fra svenske Rubn. Ta kontakt med kundeservice@oslodeco.no dersom du er interessert i å se på den eller vil ha pris.

2. Detaljrik lysekrone med moderne vri!
Takpendelen 2097 fra Flos er en skulpturell lampe med vakkert lys som vekker oppsikt. Den ble designet av Gino Sarfatti i 1958, er blitt et designikon. Lampen har en tydelig konstruksjon i stål, som sammen med alle de svarte ledningene og små lyspærene utgjør et detaljrikt design som sender et nikk til gamle lysekroner, og passer helt perfekt til ornamenterte rosetter! Lampen kommer i to størrelser – den minste med 30 lyspærer (2097/30) og den største med 50 lyspærer (2097/50), og i ulike utførelser: krom, messing og matt svart. Prisen er den samme for de ulike utførelsene.

Den moderne lysekronen Takpendelen 2097/30 passer fint til detaljene i rosetten. Foto: Scott Kvitberg/Fotostallen.

Ikonisk lampe, Takpendelen 2097/30, designet av Gino Sarfatti, i 1958. Foto: Scott Kvitberg/Fotostallen for Privatmegleren Soria Moria.

3. Stilren og kunstnerisk glasskuppel
Denne lampen er uten tvil blitt en ny og kjær klassiker: IC Lights designet av Michael Anastassiades - som er like mye kunstner som designer. Den minimalistiske IC-lampen bryter helt med det klassiske og tradisjonelle, men har allikevel karakter og personlighet nok i massevis til å ikke drukne i en snirklete rosett! Lampen har en opal, hvit glasskuppel som gir godt lys til hele rommet uten å blende. Passer spesielt fint på et kjøkken eller soverom. IC kommer i svart, krom og messing, og i to størrelser. Se alle variantene her.

Takpendel IC S1 i messing fra Flos. Foto: Fantastic Frank.

Elisabeth Heiers kjøkken med lampe Takpendel IC S2 krom, fra Flos, Stoler Eames Wire Chair DKX-2 svart med sandfarget skinn, fra Vitra. Foto: Birgit Fauske

4. Mid century-ikon
Taklampen Nelson Saucer Bubble ble designet på 50-tallet av modernisten George Nelson, og har en skjerm med en et fint volum, som er lett gjennomskinnelig, og som gir et jevnt, varmt og mykt lys i rommet. Formen er enkel nok til å passe inn i de fleste interiører og til å holde seg aktuell i åresvis, samtidig som at den er spesiell nok til å henge i en rosett. Lampen kan både henge høyt opp mot rosetten, eller senkes lengre den fra taket, og passer i alle rom. I en stor stue er det finest med den største varianten. Lampen kommer i tre størrelser, se alle variantene her.

Taklampe Nelson Saucer Bubble M passer fint inn på et soverom! Foto: Fantastic Frank.

Taklampe Nelson Saucer Bubble M blir som en forlengelse av en ornamentert rosett. Foto: Fantastic Frank.

5. Skulpturell forlengelse av rosetten
Alle lamper signert av Achille & Pier Giacomo Castiglioni er verdige til å henge i en vakker rosett – og den skulpturelle lampen Viscontea er intet unntak! Lampen har en organisk og spennende form, dannet av et mykt materiale som er strukket over en stålkonstruksjon, som blir som en stilig forlengelse av en rosett. En Viscontea-lampe i en ornamentert rosett er en kombinasjon hvor "1 + 1 = 3", og lampen og rosetten får frem det aller beste og fineste i hverandre!

Den skulpturelle lampen Viscontea er en fin forlengelse av rosetten! Foto: OsloDeco

Viscontea, designet av Achille & Pier Giacomo Castiglioni for Flos, gir behagelig og mykt lys og passer godt over et spisebord. Foto: OsloDeco

6. Asymmetrisk og elegant
Ved første øyekast ser den enkel og klassisk ut – og så, ved andre øyekast, legger man merke til at den er litt mer spesiell: Lampen Lord Asymmetric har nemlig seks armer som er asymmetriske og med to ulike lengder, noe som gir lampen et mer dynamisk og moderne uttrykk. Lampen henger ganske tett opp mot rosetten, og har hele seks kupler som sørger for jevnt og behagelig lys. Lampen Lord Asymmetric kan også bestilles i svart.

Taklampe Lord Asymmetric i messing fra Rubn. Og den myke og skulpturelle formen til Akari Light stålampe 10A, fra Vitra, gjør den til en spennende lampe - samtidig som den gir et mykt og vakkert lys. Foto: Birgit Fauske

Taklampe Lord Asymmetric i messing fra Rubn er en fin kontrast til en rosett!