Mal taket!

Visste du at malingsentusiaster kaller taket for Den femte veggen? Og hva gjør vi med veggene for tiden? Jo, vi maler dem!

Det er så lett å glemme taket. Der er liksom bare der oppe, og det skal jo være hvitt som det alltid har vært ... eller? Å velge en ny farge på taket kan ha fantastisk effekt på et rom!

Det er selvfølgelig mange måter å gjøre det på. Man kan male taket i samme farge som alle veggene, for et lunt og stilfullt hule-aktig preg. Eller man kan gå for en vågal kontrastfarge i taket, i spennende kombinasjon med en annen sprek veggfarge. Man kan også eksperimentere med å la fargen strekke seg litt ned på veggen. Mulighetene er mange, jeg har testet en av dem.

Da jeg skulle male soverommet mitt, som er nordvendt (kjølig lys), var planen lenge å male veggene grønne. Tanken og ønsket var å var å skape et rom med masse karakter. Men så var det noe med disse hvite murveggene som var så fresht. Hvite murvegger og hvitt sengetøy, rent og enkelt – litt middelhavsk sommerstemning. Så, veggene fikk forbli hvite, og så gikk jeg heller løs på taket.

Jeg valgte samme varme grønnfarge som på veggene i stua, rommet ved siden av. Det er fint å gjenta farger, synes jeg. I tillegg fungerer denne varme nyansen godt i kaldt morgenlys. Fargeskillet ble lagt noen desimeter ned på veggen for å gjøre taket flottere – for å fremheve de hvelvede hjørnene og for å gi det mer dybde.

Den freshe morgenstemningen, med hvitt sengetøy, masse lys og hvite enkle vegger er bevart. Samtidig har rommet fått personlighet og fin karakter. Og som bonus ser den gamle lampen enda finere ut opp mot den grønne flaten! Win, win, win.

Soverommet har fått en dæsj farge, uten å måtte gi avkall på det enkle, rene i de hvite veggene. Foto: OsloDeco

Fargen fremhever kurvene i det hvelvede taket. 
Foto: OsloDeco

Lampen kom mer til sin rett mot det grønnmalte taket. Foto: OsloDeco

Når vi først er inne på farger og å skape rom med karakter, må du sjekke ut denne nydelig fargelagte leiligheten i Stockholm. Selv om du dessverre ikke kan kjøpe den lengre, er det sikkert greit at du stjeler en ide eller to!

Inspirerende fargebruk i denne leiligheten på Östermalm, solgt via Wrede Fastighetsmäkleri.

Foto: Wrede Fastighetsmäkleri.

Har du lyst til å prøve? Bare gjør det, det er gjort på en helg!