Min perfekte helg starter med pannekaker

Favoritthelgene mine er de som er helt planløse, selv om akkurat det ikke skjer så ofte. Fredagskveld og lørdagmorgen er det beste med helgen. Det samme er forventningene om at jeg endelig skal bli uthvilt og få trent masse. De to tingene henger ofte sammen, og siden vi har en to-åring som vekker oss hele natten (fremdeles), blir de forventnigene ofte med drømmen og bøttevis med kaffe. Barna har andre forventninger, og det er at vi skal lage pannekaker hver lørdag morgen. Etter å ha testet ulike oppskrifter, synes jeg denne funker best. Pannekakene er lett å smelle sammen, og de blir alltid luftige og fine. 

200 g mel
1 ss bakepulver
1 ss sukker
2 egg (jeg pleier ofte å putte i et ekstra, men ikke nødvendig)
50 g smør, smeltet og nedkjølt
3-4 dråper vaniljeessens
3 dl melk
Smør til pannen, hvis nødvendig

Kjør alt i en blender, eller med stavmikser. Jeg pleier å mikse alt rett i en mugge slik at pannekakene blir lettere å steke. Disse steker jeg på middels-høy varme og serverer med blåbær og lønnesirup.

Tips: Den eldste datteren min har melkeallergi, så når hun er hjemme bytter jeg ut melken med havremelk, og pannekakene blir like gode. Noen ganger putter jeg i et ekstra egg for å få mer næring i pannekakene. 

God helg,
Live