OsloDeco-Miriams danske favoritter!

Noen lengter kanskje til Mallorca eller New York. Jeg lengter til København. Når verden blir frisk igjen og reiseforbudet oppheves skal jeg suse rett ned og meske meg med alt danskene er gode på. Spise en deilig «frokost», låne meg en sykkel, se på fin kunst og dyre klær, henge på kule barer og kanskje bade ... Enn så lenge får jeg hygge meg i eget hjem med dansk design. Danskene er rå på design - både bakover i historien og i dag! Her er mine favoritter akkurat nå:

1. Den skulpturelle vasen
Jeg er vasegal og har en variant til enhver anledning og til ulike typer blomster. Denne glassvasen er stor, høy og tung, og passer perfekt til ekstra høye blomster eller tunge greiner som trenger litt ekstra støtte. Ostrea Rock heter den og er designet av den danske kunstneren Rebecca Hein, som også står bak merket Hein Studio. Hun inspireres helst av skogen eller havet og tryller frem magiske objekter og kunst med organiske og deilige former. Vasen kommer i flere farger. Se hele vårt utvalg fra Hein Studio her.

Ostrea Rock vase fra danske Hein Studio - kommer i flere farger - se alle her.

2. Den stilrene pendellampen
Jeg er glad i stål og krom - det strammer opp interiøret på et vis. De fineste lampene er fra 60 og 70-tallet og denne i høyblank krom er perfekt kontrast til spisebordet mitt i beige travertin. Semi Pendant ble designet av Claus Bonderup og Torsten Thorup i 1968.

På travertinspisebordet hos Miriam (deleier i OsloDeco) står vasen Colour fra Hay og en gammel kinesisk keramikkvase. Stol i valnøtt, Pavilion AV1, fra &tradition. Lampe, Semi Pendant, fra Gubi. (Se mer av leiligheten hennes her!) Foto: Birgit Fauske

3. Det livaktige speilet
Organiske, myke former er godt for øyet å se på og gjør alle rom vakrere. Dette speilet fra danske Ferm Living har jeg likt like godt helt siden det kom i 2018, og snart skal det opp på veggen i gangen min!

Pond Mirror fra ferm LIVING. Kommer i flere varianter, se alle her.

4. Small space-sofaen
Da jeg nylig skulle kjøpe ny sofa falt valget på Silhouette fra Hay, og jeg er så fornøyd! Den er plasseffektiv (perfekt i en litt for liten leilighet!) og superelegant. Den er designet av Gamfratesi, som lager veldig mye fint!

Silhouette sofa fra Hay.

5. Den supersmarte lampen
Dette er min nyeste favoritt. Den er designet av duoen Space Copenhagen (jeg elsker absolutt alt de lager!) og er ikke bare en vakker lampe med elegant form i brunt metall. Den er også smart. Den kan nemlig lades opp og plasseres i mørke kroker, også der man ikke har strømuttak. Genial!

Oppladbar bordlampe Como, fra &tradition. Se andre oppladbare lamper her!

6. Det vakre steinbordet
Designeren Danielle Siggerud er strengt tatt norsk, ikke dansk. Men hun er jo københavnbasert og dette flotte bordet er alt for for fint til å ikke nevnes ved en hver anledning, så det måtte få plass på min favorittliste!

Androgyne er en hel bordsere, se alle variantene her. Ekstra fint er dette i nydelig Kunis Beccia stein!