Ny, enkel og kul favoritt til kjøkkenet

Noen ganger er det perfekte møbelet det man nesten ikke legger merke til.

Det blir stadig mer populært med barløsning på kjøkkenet, i forlengelse av en kjøkkenøy eller ved en vinduspost. Og en slik løsning blir raskt en favorittplass – for å innta den kjappe hverdagsfrokosten, når man skal fyre avgårde et par mail, eller når man vil nyte et glass vin og skravle med kokken mens lørdagsmiddagen gjøres klar... Men det er ikke bare lett å finne en krakk som passer inn, i alle fall når man ikke vil at den skal gjøre så mye ut av seg. Man har kanskje lagt mye kjærlighet i materialvalg og detaljer på kjøkkenet ellers, så det er ofte å foretrekke at en slik krakk liksom bare blender inn, og lar andre elementer skinne.

Vi har tatt inn en ny favoritt som vi har anbefalt til kunder med ganske ulike kjøkkenstiler: Cornet Bar Stool fra Hay. En klassisk barkrakk med et stilrent stålrørsunderstell (inspirert av sykkelstativ!), og et robust sete i massivt tre. Et veldig enkelt design, skapt av den købenbaserte designeren Jonas Trampedach, som har en gjennomgående ung og kontemporær stil, preget av forenklede konstruksjoner og utforskende materialbruk. Setet i massiv eik kommer i tre ulike behandlinger – oljet, røkt oljet og svartpigmentert – og bena kommer i blank krom, pulverlakkert svart eller pulverlakkert kremhvit. Det betyr mange nok variasjoner til at du sannsynligvis finner en som passer inn på akkurat ditt kjøkken!

Krakken med 65 cm høyde egner seg på kjøkken i private hjem, hvor bordplaten/baren har høyde som kjøkkenbenken (ca. 90 cm). Den kan også bestilles i 75 cm, dersom du har en høyere barløsning.

Cornet barkrakk med forkrommet understell, her fotografert på den sjarmerende kafeen Atelier September i København.

En barkrakk er også en fin og kul utstillingsplass for et fint objekt eller en blomstervase!

Cornet barkrakk, med forkrommet base og sete i svartpigmentert eik.

Cornet barkrakk, med hvit base og sete i oljet eik.

Krakken har rukket å få plass i det gjennomførte hjemmet til Johan Gulled i Stockholm. Se hele hjemmet på Residencemagazine.se!

Hjemme hos Johan Gulled. Foto: Foto Erik Lefvander for Residence Magazine.

Hjemme hos Johan Gulled. Foto: Foto Erik Lefvander for Residence Magazine.