Perfekte julegaver til under kr 1000

Nå er julen rett rundt hjørnet, og det er på tide å finne de perfekte julegavene. Her er våre beste julegavetips – til under kr 1.000.

I baren Andre til Høyre i Oslo, finner du et unikt interiør, en nydelig stemning og fantastiske drinker. Foto: Birgit Fauske

Fantastiske julegaver til under kr 1.000. Foto: Birgit Fauske

1. Blikkfanget
Plakaten Poster 18 fra HAY, er laget av den amerikanske kunstneren Richard Coleman. Han er kjent for sine symmetriske komposisjoner, og blander figurative bilder med geometri. Denne plakaten kommer i blått og rødt, og gir et nydelig tilskudd av farge til veggene dine. 

2. Elegante hverdagsglass
Ripple-familien fra ferm LIVING har tatt oss med storm! De grafiske skjønnhetene gir et stilfullt tilskudd på bordet både til frokost, lunsj og middag. Eller til en drink og to ... Glassene kommer som vannglass, drinkeglass, champagneglass og vannkaraffel. 

3. Samleobjektet
Lysestakene Stoff fra Nagel, er ikoniske og designet av Werner Stoff for Hans Nagel på 60-tallet. Den kan stables og kombineres inn i endeløse vakre former. Bruk den med lys eller som en ren skulptur. Leveres sammen med en pakke stearinlys 12 stk.

4. Unikt servise
Flora fra Royal Copenhagen, er designet av Anja Vang Kragh som tidligere har jobbet som designer for blant annet Stella McCartney og Christian Dior, før hun hoppet av motekarusellen for å bli kostymedesigner. Flora designet hun i 2012, og hver tallerken er malt i en blomst hver fra den duggfriske hagen. Til tross for sitt klassiske design, passer det perfekt på det moderne middagsbordet. Finere servise skal du lete lenge etter. 

Plakat Poster 18 Richard Coleman Red og Plakat Poster 18 Richard Coleman Blue, fra Hay. Lysestaker STOFF lysestake krom, fra Nagel. TS console 1 hylle hvit marmor, fra Gubi. Foto: Birgit Fauske

Flora middagstallerken Magnolia, fra Royal Copenhagen. Champagneglass Ripple - 2 stk, fra ferm LIVING. foto: Birgit Fauske

STOFF lysestake krom, fra Nagel. Foto: Birgit Fauske

Ripple-familien: Glass Ripple – 4 stkKaraffel RippleChampagneglass Ripple - 2 stk, alle fra ferm LIVING. Bord Sidebord TS Ø55 brun marmor, fra Gubi. Foto: Birgit Fauske

Lily lysestake messing, fra Skultuna. Champagneglass Ripple - 2 stk, fra ferm LIVING. Boks med lokk Boks Bendum Box brun marmor, fra ferm LIVING. Foto: Birgit Fauske

Velurpute Desert Peach rund, fra Christina Lundsteen. Foto: Birgit Fauske.

Plakat The Hepworth collection/04, fra Atelier by Mintstudio. Foto: Birgit Fauske

Velurpute Denim 40x40, fra Christina Lundsteen. Foto: Birgit Fauske

5. Verdens fineste lysestake
Lysestaken Lily ble designet av skulptøren Ivar Ålenius Björk i 1939. Lysestaken er et tidløst designikon, og er vakkert utformet. Lily fra Skultuna, kommer i messing og sølv. 

6. Den unike plakaten Plakaten
The Hepworth collection 04 fra Atelier by Mintstudio er laget fra originale kunstverk som har brukt teknikken akvarell, gouache og akrylmaling. Plakatene er nummerete og signert av Atelier by Mintstudio. 

7. Favorittobjektet
Boksen med lokk, Bendum Box fra ferm LIVING, er et vakkert objekt med en spennende form. Bruk det til favorittsmykkene dine, til oppbevaring av fyrstikker - eller la det stå alene på bordet som et i øyenfallende objekt. Bendum Box er laget av en spennende, brun marmor og har masse spill som kan variere fra boks til boks. 

8. Prikken over i-en Putene 
fra Christina Lundsteen er håndlaget av mykt velustoff i fantastiske farger, og gir nytt liv til sofaen din umiddelbart. Putene er eksklusive og delikate og er fylt med dyrevennlig og antibakterielt fin dun.

Pute Artek Zebrapute, fra Artek. Vase Colour M glassVase Colour L glass og Vase Colour XL glass fra Hay. Foto: Birgit Fauske

Glassmugge klar. Foto: Birgit Fauske

Pute Artek Zebrapute, fra Artek.

Dessertskål Italian Ice Cup, fra Hay. Birgit Fauske

Vase Brügge, fra H. Skjalm P.  (Sidebord, TS Ø55 Grønn Marmor, fra Gubi.) Foto: Birgit Fauske.

Flora kaffekopp med skål Rhododendron og Flora middagstallerken Pansy, fra Royal Copenhagen. Foto: Birgit Fauske. 

Adventsstake Candle Holder Circle liten, fra ferm LIVING. Foto: Birgit Fauske

9. Statementputa
Det klassiske zebra-stoffet fra Artek, som er flittig brukt på deres mest ikoniske møbler, kommer nå som pute. Denne vakre zebraputen er laget i et eksklusivt ullstoff, og liver opp sofaen- og stuen din på en måte som ingen andre puter får til. 

10. Glassmuggen
Denne vakre muggen med boblemønster er munnblåst og kommer i flere fine farger. Fyll den med vann, hjemmelaget lemonade, eller en deilig drink som mange kan dele.

11. Til dessertelskere
Italian Ice Cup fra Hay, er laget i Italia (gelatoens hjemland) av rustfritt stål. Det klassiske designet og den runde formen er perfekt til servering av iskuler og andre desserter.

12. Keramikkvasen
Den runde keramikkvasken Brügge fra H. Skjalm P. er så fin at den ikke trenger blomster for å skinne. Vasen har en sart blå grå fargetone, og står som en vakker skulptur på bordet. Keramikkvasen tåler ikke vann, men det følger med en glassbeholder til å putte oppi. 

13. Jule må-ha
Denne vakre adventsstaken Candle Holder Circle fra ferm LIVING i messing har et enkelt og vakkert formspråk som kan settes rett på alle overflater. Du kan også skape et spennende stileben ved å pynte med juleornamenter eller blomster, og putte i lysene du liker best.

14. Den moderne krystallvasen
Vasene Colour fra Hay, har en nydelig rund form med grafiske linjer. Vasene er en moderne versjon av klassiske krystallvaser og er designet av Scholten & Baijings. Den kommer i ulike størrelser og farger, så her er det bare å velge den som passer best for deg og dine favorittblomster.  

Shopping julegavetips: