Et møbel som løser en verden av problemer

For tiden dukker det stadig opp møbler med flerbruksfunksjon, som du kan plassere ulike steder og bruke som du selv vil.

Livet hjemme er i konstant endring. Rommene har fått nye funksjoner (ja, jeg ser TV-serier i senga), og kvadratmeterne vi bor på blir stadig færre. Da melder det seg behov for smart oppbevaring og møbler som enkelt kan flyttes på og brukes på flere måter, i ulike situasjoner. Den stilrene Plant Box, i pulverlakkert stål, med tynne ben, og en praktisk vanntett kasse på toppen, er nettopp et slikt møbel. Egentlig er den til å ha planter i, men kan også brukes til så mye mer. Her er fire favorittløsninger:

Plant Box i gangen. Foto: OsloDeco

1. Entremøbel
I tillegg til skap og knagger trenger man en egen plass til alle disse andre tingene som er i hyppig bruk, som vesker, hansker og skjerf. Et sted hvor man uanstrengt kan legge fra seg ting når man kommer hjem, og like enkelt plukke dem med seg på vei ut. Den lange og smale formen på Plant Box gjør at den passer i en gang, siden den tar opp minimalt av verdifull gulvplass. Dessuten er det plass under selve boksen til sko, en større veske, en kurv eller lignende.

2. Kjøkkenhylle
Når kjøkkenbenken er litt for liten eller hyllene for få, er det lurt å supplere med et ekstra oppbevaringsmøbel. Det er ikke bare urteplantene som tar seg bra ut i kassen, men også oljer, skjærefjøler og redskaper. Plassen under selve boksen er perfekt sted for en papirkurv, eller for matstasjon for katt eller hund.

Plant Box som nattbord og lampen Vox fra RUBN. Hjemme hos Miriam. Foto: OsloDeco

3. Nattbord
Når magasiner, et antall anbefalte bøker, lader, mobil, favorittduftlys, iPad, vannglass og lampe skal konkurrere om plassen på et lite nattbord, blir det fort rot. Og når nattbordet også er for lavt og har en kronglete skapdør man må stå opp av sengen for å kunne åpne (hvem fant på det?), er det bare å tenke nytt. Plant Box rommer en hel del, men ser allikevel ryddig og fin ut. Dessuten tar den ikke særlig stor plass når den smale formen følger siden på sengen.

Plant Box AKA Bar Box. Foto: OsloDeco

4. Barkasse
Å ha et eget barskap i stua er ikke veldig vanlig lengre, men det er nesten litt synd å stue de fine flaskene bort i et kjøkkenskap. Plant Boks fungerer selvfølgelig utmerket som bar – kanskje spesielt den svarte varianten, som har et passende tøft uttrykk. Løsningen trenger jo ikke være permanent, men kanskje bare nå i festsesongen ... Når hverdagen kommer, kan den gå tilbake som urteholder på kjøkkenet.

Ble du inspirert? Se deg rundt. Kanskje du har et eget lite oppbevaringsproblem? Plant Box er 60 cm høy, 65 cm bred, og 25 cm dyp, og finnes i flere farger. Mon tro om den kan være en løsning?