Plantedilla: Rydd plass til disse vakringene

Vi faller stadig for nye planter, rydder gjerne plass til noen flere. Nå vil vi innrede med en fløyelsmyk og sølvfarget, en vill og rufsetete og en høy og slank.

Silver teaspoons
Det er ikke alltid det passer helt inn med en irrgrønn palme. Den klare grønne fargen som mange av plantene har kan i noen interiører virke for grønne. I et rom hvor duse nyanser som sand, beige og grått regjerer, kan det være fint velge planter med blekere og lysere farger for å beholde den visuelle harmonien. Kalanchoe Bracteata, eller Silver teaspoons, er en sukkulent med bløte, sølvfargede skjeformede blader. 
Stiltips:
Velg en potte i en lys farge for å fremheve de lyse nyansene på bladene. Det finnes flere andre planter med lignende sølvskimrende farge, som Sølvkrans og Calocephalus. Velg ut flere slike planter, gjerne med god variasjon i størrelse og fasong, og sett de sammen i en sølvfarget gruppe, gjerne med potter i lik farge. Da snakker vi stilfullt blikkfang!

Philodendron
Om du liker Monsteraen, liker du nok denne også. De har mange av de samme visuelle egenskapene – de har begge store, dekorative blader, og tette stilker som skaper et viltert uttrykk. 
Stiltips:
Philodendron er en uttrykksfull plante som gir massevis av karakter og liv til et interiør. Når planten blir for stor, og du skal beskjære den, må du ikke finne på å kaste bladene! De kan settes i en vase, og holder seg veldig lenge om du bytter vannet i ny og ne. Så får du en liten Philodendron-glede i enda et rom  – og kanskje en ny stikling! 

Fikentre
Fiolinfikentreet har fiolinformede og blanke blader. Først vokser den rett oppover slik som dette, og så kan man med riktig stell (fjerninng av nederste blader og beskjæring, blant annet) få treet til å forgrene seg og vokse i bredden. 
Stiltips: 
Fikentreet vokser rett opp som en søyle, og gjør mye ut av seg uten å ta for mye plass. Perfekt til litt små leiligheter, med andre ord. Det fine med er fikentre er nettopp høyden, og når treet er ungt, og ennå er litt lavt, kan det være fint å plassere den på en krakk, en pidestall eller lignende for å få den opp i høyden.