Prikken over i-en: Rundt veggspeil

Veggspeil er vakre, og har fanstastisk effekt på romfølelsen. Runde former fanger blikket og er behagelig å se på. Det er ikke rart vi innreder med store runde speil!

Speil gjør som kjent at et rom virker større, og får dagslyset til å nå lengre inn i rommet. De aller fleste interiører føles mer åpne og flottere med èn eller flere speilflater. Og når man synes kunst eller plakater gjør litt for mye ut av seg, er speil perfekt alternativ til veggdekorasjon. Det pynter opp og utgjør et blikkfang, uten å forstyrre eller stjele alt for mye oppmerksomhet. Det er omgivelsene, lyset og fargene som allerede er i rommet som reflekteres, og det skal derfor mye til for at et speil ikke passer inn!

Runde former finner man mange steder i naturen og er behagelig å se på – og samtidig er den stram og symmetrisk. Fordi runde former er relativt sjeldne i møbeldesign, blir store sirkler i interiøret godt lagt merke til, og står i flott kontrast til andre harde vinkler og stramme linjer.

Et rundt speil passer inn i alle rom – kanskje spesielt i entreen og på et bad der man uansett har behov for et speil, men også på soverom og i en stue. Et raskt Pinterest-søk gir masse inspirasjon og bekreftelse på at et rundt speil er prikken over i-en!

Fantastisk velkomst med et rundt speil i gangen! Designer: Amber Interior Design. Foto: Tessa Neustadt.

Inspirasjon fra Vasastan, hos det svenske meglerfirmaet Fantastic Frank. Foto: Emily Laye. Stylist: Josefin Hååg.

Stort, trill rundt speil hos Hanna Wessman

Her er et bilde fra den forrige leiligheten min på 37 kvm. Speilet har en diameter på 90 cm, og ble funnet en lykkelig loppis-vårdag på Sagene skole.

Miriam og mannen Odd i sin forrige leilighet hvor det runde speilet hadde hedersplassen! Veggfargen er Jadeite fra Fargerike. Foto Birgit Fauske 

Fordi vi alle i OsloDeco er glade i å bruke speil i hjemmene våre, var det en selvfølge for oss å finne et vi kunne selge i nettbutikken vår. Speilene fra House Doctor er uten ramme, kommer i tre størrelser (50, 80 og 110 cm), er enkle å henge opp og har en god pris. De kommer de også i sotet glass. Her er Walls-speilet i 80 cm, og se hvor fint det er!

Walls speil fra House Doctor med diameter på 80 cm. Foto: OsloDeco

Walls speil fås i klart og i sotet glass, og i diameter 80 cm og 50 cm. Foto: OsloDeco

Vi har også en større og mer eksklusiv variant fra Gubi, med diameter på 110 cm og med ramme i polert messing.

Gubi Round Wall speil har diameter på 110 cm og ramme i messing.