Slik velger du riktig teppe til veggfargen din

Et teppe kan forandre et helt rom, men det er ikke så lett å vite hvilket teppe som passer best til hjemmet ditt. Her er noen tips fra oss som kan hjelpe deg å knekke fargekoden.

Layereds fantastiske teppekolleksjon har tatt landet med storm. Mens noen vet akkurat hva de skal ha og hvor teppet skal ligge, er mange i tvil om hva som passer og ikke passer. Vi har fått flere mailer fra kundene våre som lurer på hva som passer best til hjemmene sine. Derfor har vi forsøkt å lage en liten teppeguide som vi håper kan inspirere og hjelpe til å knekke teppekoden i hjemmet ditt. 

I denne guiden har vi tatt utgangspunkt i generelle veggfarger som mange har i hjemmet sitt, men hvis det er noe du lurer på så send en mail til hello@oslodeco.no, så skal vi veilede deg gjennom teppejungelen. 

1. Beige vegger
Varme og myke vegger, krever myke og varme tepper. Veggfargen Washed Linen fra Jotun Lady, er en beige farge med mye grått, som passer perfekt til teppet Solid gråbeige fra Layered. Sammen med okergult, hvitt, mørkebrunt, tre og krom skaper du en helhetlig, sofistikert og deilig stemning til hjemmet ditt.

Unntak: Dersom sofaen din også er beige, bør du gå for et mørkere teppe slik at ikke alt er i en farge. Da ville vi heller valgt Solid blågrått eller Ovals Midnight Blue som begge er nydlige alternativer. 

2. Hvite vegger
Du har sikkert hørt at nå skal veggene males i en farge, men det er vi ikke enig i! Hvitt er alltid en god idé, og det er også det grafiske teppet Letters - som sender tankene rett tilbake til 60-tallets funky dekadense. Dette teppet passer perfekt til både grå og hvite vegger, og gjør seg veldig fint sammen modernistiske møbler og designobjekter.

3. Grå vegger
Det er mange av oss (inkludert undertegnede), som har grå vegger hjemme. Det kan bli litt kjedelig, men med et teppe kan du skape en spennende kontrast og eleganse med teppet Entrance viskoseteppe i mørkeblått eller Entrance Viskoseteppe i grått. Sammen med messing, marmor og tre får du en unik wow-faktor i hjemmet ditt.

Unntak: Hvis du har en mørkeblå sofa passer det best med et Medallion viskoseteppe i grått eller Entrance viskoseteppe i grått.

4. Blågrå vegger
Blå vegger har blitt har en stor favoritt, og befinner seg på flere og flere vegger. Fargen skaper ro og harmoni i hjemmet ditt, slik som St. Pauls Blue fra Jotun Lady. Denne fargen passer for deg som liker det litt mørkt, koselig, dramatisk og mystisk, og vi kan anbefale teppet Solid i fargen blågrått som en perfekt partner til veggene. Det skjer noe magisk når vegger og gulv er i nesten samme fargetone. Sammen med hvit marmor, rødbrun velur og den fantastiske palmeputen Palmeral fra House of Hackney får du et hjem du ikke har lyst til å forlate med det første. 

Unntak: Hvis du synes veggene er for mørke, velg en lysere variant som Solid grått eller Shaggy ullteppe i fargen kremhvitt.

Farge: St. Pauls Blue fra Jotun Lady. Vase Brügge, fra H. Skjalm P. Pute Palmeral, fra House of Hackney. Teppe Solid gråblått, fra Layered. Sidebord Plinth, i marmor fra Menu. Sofa Beetle Sofa, i rustrød velur fra Gubi

Det skinnende viskoseteppe Solid i fargen blågrått fra Layered

De italienske interiørarkitektene Dimore Studio, har lenge hatt en kjærlighet for blågrå vegger. Sjekk ut Pintrest for mer inspirasjon.