Lunere stue, stein på stein

Vi har besøkt byens fineste tilbygg! Et unikt stuerom med overraskende vinkler, fint lysinnfall og fantastiske vegger bygget av norsk rød teglstein. Interiøret forsterker stilen og skaper en behagelig og lun atmosfære – takket være glødende lamper, materialer som minner om naturen, ikoniske designmøbler med lavt tyngdepunkt ... og et kledelig dryss Japandi-elementer. Her er seks grep som fungerer i alle typer stuer - la deg inspirere!

1. Gå for mykt
Om du vil gjøre et rom vennligere og mer behagelig, er det spesielt én ting du skal se etter. Ordet Mykt. Myke pledd, myke puter, mykt lys, myke silhuetter, myke farger og myke former. Et stort teppe under sofaen, med myk tekstur er et must!

2. Sett rett på gulvet
Se til Japan, og ta gulvflaten i bruk! Det er lett å glemme de elementene som kan plasseres rett på gulvet, men disse gir en behagelig tyngde og ro til rommet. En stor gulvpute eller lav puff er både fin dekor og ekstra sitteplass. Og kanskje du skal vie plass til en gulvlampe, et par store keramikkrukker, en liten krakk eller en magasinholder ved sofaen?

3. Se etter heite farger
Nyanser som terrakotta, oransje, vinrødt og brunt er suverene varmeelementer i interiøret! Om ikke du har murvegger eller vil male veggene, kan man fint bringe varmen inn med velvalgte farger på tekstiler, lamper eller mindre dekorelementer. Husk at messing, brunt metall og treverk har varme nyanser som gjør samme nytten.

4. Velg lamper med omhu
Det finnes neppe en verre festbrems og stemningsdreper enn dårlig lyssetting! For sterkt lys, for kaldt lys eller for få lamper er de vanligste feilene om godfølelsen uteblir. Ha heller flere lyskilder, helst i ulike høyder, og velg lamper som gir mykt og varmt lys. Og, så er det selvfølgelig ekstrabonus om de også er vakre å se på.

5. Aksepter kontorkroken
Har du plutselig fått en ny sone i stua? Om hjemmekontoret er kommet for å bli, er det på tide å gjøre rommets skamplett til en integrert og tiltalende del av rommet. En kontorstol med et tekstil som passer inn med omgivelsene, og en fin bordlampe er en god start.

6. Herm etter naturen
Vi kan gjenta det til det kjedsommelige: Hent inn naturen. Naturen er god å være i, og derfor er det fint å herme etter den i eget hjem. I tillegg til det åpenbare – å innrede med planter – kan du velge materialer som har naturlig variasjon i overflaten og som føles "levende": Som stein, lin, ull, keramikk, treverk, papir og patinert metall (patina kommer på ubehandlet metall som ikke pusses).

Om tilbygget "Ungen"
Prosjektet «Ungen» er et tilbygg på et trehus fra 80-tallet, i bydel Sagene i Oslo, tegnet av arkitektkontoret Gartnerfuglen. Tilbygget stod ferdig i 2019 og ble kåret til vinner av Oslo Arkitektforenings arkitekturpris 2020. Veggene er i tradisjonell rødbrun, norskprodusert teglsten fra Bratsberg tegl. Gulvet er slipt tegl, og detaljene i tre er uført i eik.

Ikonisk Sofabord med myke former og glassplate som lar teppet synes. Noguchi Coffee Table svart ask fra Vitra, Vase Cyclades fra Menu og stort steinfat i travertin, Steinfat Plate SC55 fra &tradition. Avlange velurputer i fargen Burnt Orange fra Christina Lundsteen. Teppe Gravel Rug i fargen Ivory fra Menu.

Lun sofasone. Gulvlamper Akari 10A og og Akari 13A fra Vitra. Sofabord Noguchi Coffee Table svart ask fra Vitra. Avlange velurputer i fargen Burnt Orange fra Christina Lundsteen. Potter i brunglasert keramikk, Pho planters, fra House Doctor. Teppe Gravel Rug i fargen Ivory fra Menu. Loungestol i valnøtt, Eames Plywood LCW fra Vitra.

Japanske papirlamper møter norsk teglstein. Gulvlamper Akari 10A og og Akari 13A fra Vitra.

Rike, varme materialer. Oppladbar bordlampe Como fra &tradition. Gulvlamper Akari 10A og og Akari 13A fra Vitra. Avlange velurputer i fargen Burnt Orange fra Christina Lundsteen.

Innbydende hjemmekontor. Kontorstol, Rely HW18 med base i aluminium. Vase Flood fra House Doctor, Bordlamper Akari 3A og Akari 1N, fra Vitra. Lysestake Ripply i stål fra New Works. Speil 124°med hylle, fra Artek.

Bruk Gulvplassen. Magasinholder Monuments fra Menu. Gulvpute Calm Cushion fra Ferm Living. Linpledd Kapra Cool og Morocco pute, begge fra House Doctor.

Gjør hjemmekontoret til en del av interiøret. Kontorstol, Rely HW18 med base i aluminium. Bordlamper Akari 3A og Akari 1N, fra Vitra. Vannglass Ultima Thule fra Iittala.

Lysende skulpturer. Bordlamper Akari 3A og Akari 1N, fra Vitra. Vannglass Ultima Thule fra Iittala. Lysestake Ripply i stål fra New Works.

Tidløs samling i lune materialer. Lysestake i resirkulert aluminium, Hoy, fra Ferm Living. Vase, Cyclades fra Menu, Oppladbar lampe, Como, fra &tradition. Gulvlampe Akari 10A fra Vitra.

Uten ledning og lys i hver krik og krok. Oppladbar lampe i brunert messing, Como, fra &tradition.

Organisk form i varmt metall. Sculptural object messing, fra Ferm Living.

Innslag av varme farger. Lysestake, Flare Yellow og lys Twist Caramel fra Hay.

Som hentet fra naturen. Den store vasen Flood har patinert overflate og en bølget vifteform som kan minne om skjell. En bunt brudeslør kan gjerne tørke litt og stå i flere uker.

Brunt metall og myke former. Oppladbar lampe Como fra &tradition. Vase Flood fra House Doctor. Kontorstol Rely HW18 fra &tradition.

Lavt tyngdepunkt. Potter i brunglasert keramikk, Pho planters, fra House Doctor. Loungestol i valnøtt, Eames Plywood LCW fra Vitra. Linpledd Kapra Cool fra House Doctor. Opppladbar lampe Manhattan fra &tradition.

Rett på gulvet. Magasinholder i marmor og brunt metall, Monuments. Teppe Gravel Rug i fargen Ivory, begge fra Menu.