Tenn lys! 4 dekorideer til adventsstaken

Én tradisjon, fire lys ... og tusen variasjonsmuligheter. Bruk en stilren adventsstake som utgangspunkt for å trylle frem en unik og personlig kreasjon. Her er noen ideer.

1. Nostalgiske skatter
Har du arvet noen gamle, skjøre glasskuler som er for fine til å henge på treet? Eller har du noen du bare synes er ekstra vakre? Tenk på adventsstaken som en hedersplass for dine vakreste juleskatter. Der ligger de trygt, og dessuten ser detaljene enda bedre og du får mer glede av dem.

Tips! Velg gjerne fargede lys som henter opp fargene i noen av kulene du vil bruke.

Isblått. Lucille adventsstake i hvit, plassert på det store glassfatet Ultima Thule fra Iittala. Fatet er inspirert av vinteren og smeltende is, og passer fint til en juledekorasjon.

Nostalgisk ventetid. Lucille adventsstake i hvit, plassert på det store glassfatet Ultima Thule fra Iittala.

God plass. Lucille adventsstake i hvit, i glassfatet Ultima Thule fra Iittala, som har god plass til pynt.

Stilren ramme. Adventsstakem Candle Holder Circle liten svart fra Ferm Living kan plasseres rett på underlaget. En liten haug julekuler samles fint i den stilrene metallsirkelen. Velg gjerne fargede lys som henter opp fargene i noen av kulene!

2. En bunt pepper!
Det store glassfatet Ultima Thule fra Iittala er et fint utgangspunkt for en adventsdekorasjon. Her er den samme lysestaken - Lucille, som også kommer i tre andre farger– omkranset av rosepeppergreiner. Veldig enkelt, og veldig effektfullt! Rosepepperen har en dekorativ gammelrosa fargenyanse. Den er tørket og holder seg derfor fin frem til julaften – og enda lengre.

Enkelt og effektfullt. Lucille adventsstake i hvit, i glassfatet Ultima Thule fra Iittala, og en bunt tørket rosepepper. .

Rosepepper. Lucille adventsstake i hvit, omkranset av rosepepper, plassert i glassfatet Ultima Thule fra Iittala.

Naturlig vakkert. Lucille adventsstake i hvit, i det vinterlige glassfatet Ultima Thule fra Iittala, som er inspirert av smeltende is. Sidebord Travertine Table fra Ferm Living.

3. Fargede lys
En enkel lysestake går fra fin til fantastisk med fargede lys i! Rødt er et opplagt valg, men alle farger kan få slippe til - hva med å ta tilbake den tradisjonelle adventsfargen lilla? Dyp mosegrønn? Eller noen freshe pasteller som rosa eller lyseblått? Eller skap en dramatisk look med svarte lys.

Mørke nyanser. Adventsstaken Bowl Dark Ceramic har en mørk, gråbrun farge og er en perfekt match med fargede, rødoransje lys!

Julerødt. Adventsstake Candle Holder Circle liten med knallrøde lys. Foto: Birgit Fauske

Fargede lys. Messing ser ekstra fint ut i kombinasjon med dype farger. Adventsstake Candle Holder Circle liten.

4. Fra naturens skattkammer
Vi er svak for den mest tradisjonelle og klassiske dekorasjonen: Julegrønt, kongler og nøtter! Ta det du finner av gran, furu, einer, mose, hasselnøtter, valnøtter og kongler. Det er ingen genistrek, men det gir garantert koselig og lun julestemning. Dessuten lukter det godt også!

Julegrønt. Lucille adventsstake i grå, plassert på en glasstallerken, pyntet med greiner av gran, og noen stilker med rosepepper som kontrast til det grønne.

Nøttebollen. Adventsstaken Bowl Light Ceramic Large er fin å samle både spiselig og ikke spiselig pynt i. Du kan kombine nøtter og kongler i ulike størrelser og fasonger for variasjon – eller gå for kun én type nøtt for et mer stilrent uttrykk.

Helt enkelt. Det skal ikke mer til enn én enkel og skulpturell furugrein, litt tilfeldig lagt sammen med adventsstaken Candle Holder Circle liten messing.