Trend 2019: Slik innreder du naturlig vakkert

Harmonisk, ekte, levende og vakker. Den store helten og inspirasjonskilden i interiørverdenen om dagen er: Naturen!

Kanskje det er fordi vi savner den i vår hektiske hverdag? Fordi vi har sluttet å ta den for gitt? Fordi vi har forstått at vi blir lykkeligere av å være omringet av den? Naturen er ikke bare noe vi ønsker å ta mer hensyn til, men også noe vi lar oss inspirere av. Her er fire ting du kan tenke på for å skape deg et naturlig vakkert interiør! 

1. Mal og innred med naturens nyanser
Naturen er fargerik. Og å bruke farger i interiøret vil gjøre det triveligere og mer spennende. Men for mange er dette med farger et ukjent og skummelt terreng. Men har du noen gang sett en håndplukket bukett og tenkt at fargene ikke passer sammen? Eller sett på utsikten og tenkt at det mørkegrønne havet skjærer mot den blå himmelen? ... Er det én ting man kan lære av naturen er det å ikke være så redde for å kombinere farger. Og, for å unngå uharmotisk fargebonanza, er det en annen nyttig ting vi kan lære av naturens palett: Fargene er gjerne dempede, rolige og litt "skitne". Og slike dempede nyanser er lette å kombinere! Beige, blått, grønt, rosa, brunt, rødt, lilla, gult. Alle farger er aktuelle - i naturlige varianter. Om du har kritthvite vegger og ønsker deg et mykere og mer naturlig uttryk, kan beige eller helt lyse grånyanser med et hint av farge i være et fint alternativ! (Les her for mer fargeinspirasjon.)

Naturlige nyanser: Grønne vegger og sofa Hackney, fra Hay. Rosa ullpledd Mono, fra Hay. Sengetøy Wilted fra Midnatt. Lun rødfarge til veggen, LADY 20120 Organic Red fra Jotun. Puff Oval Faded Velvet Forest, fra Ferm Living.  

2. Dekorer imperfekte detaljer og la tilfeldigheten råde
Naturen er aldri streng, perfekt eller matchy-matchy. Skap et livfullt interiør ved å dekorere med objekter og kunst som ser ut som de er formet i naturen: Asymmetriske, bulkete og ujevne. Og sett det gjerne sammen som i naturen også – tilfeldig og uten regler. I stedet for å tenke "men disse passer jo ikke sammen", kan du plassere ting i ulike materialer – med ulik form og stil – sammen til spennende og uventede kombinasjoner. Et unikt og personlig interiør får du som ekstrabonus! 

Fotokunst Stone fra Kami Department. Lav hylle Punctual 1x2 fra Ferm Living. Keramikkrukke med lokk Kattegat, fra H Skjalm P. Glassvase Anneke fra Broste. 

3. Innred med organiske former
Skarpe kanter og stramme geometriske former er ikke så naturlig. Naturen består av organiske, avrundede og myke former. De er behagelige for øyet og gir "ro i sjela". Så det er bare å kjøre på med bløte sofaer, runde bord, naturinspirerte pyntegjenstander og skulpturelle lamper!

Sofa Rico Bouclé, fra Ferm Living. Butterfly Stool palisander, fra Vitra. Potte Shell, fra Ferm Living. Lampe Satellite Pendant, fra Gubi. Lampe Viscontea, fra Flos. Loungestoler Pacha fra Gubi. 

4. Velg livfulle materialer
Det skal godt gjøres å finne sterile, helt flate og glossy overflater i naturen. Så om du vil lære av naturens livlige materialitet er stikkordet variasjon – variasjon i tekstur og farge. Materialer som er hentet rett fra naturen er fremdeles hot: Marmor, tre, skinn og ull. Men også andre materialer, som imiterer naturen, vil tilføre interiøret naturlig varme og sjarme: Keramikk med ujevn glasur, bulkete glass (ligner på is!), grove bouclé-tekstiler og patinerte metaller, for eksempel. Husk: Møbler og objekter kan gjerne ha enkel form, men med rike teksturer blir uttrykket lunt, varmt og spennende! 

Lenestol Rico i Bouclé-tekstil, fra Ferm Living. Sidebord med marmorsokkel Lato, fra &tradition. Skål Granada, fra H Skjalm P. Lysestaker Ice Medium og Ice Large, fra H Skjalm P. Sidebord og sofabord i marmor Plinth fra Menu.