9 tips til et mer delikat soverom

Trenger du ny inspirasjon til drømmefabrikken? Hjemme hos Ema Bihor i Oslo fant vi akkurat det ... og verdens fineste rosa tak!

Taket er malt i rosafargen Delightful Pink fra Jotun Lady.

Bragelonne sengesett fra Tara Anthun. Puter Salon Mosaic Sand, ferm LIVING. Bilde Plakat The Hepworth collection/01 fra Atelier by Mintstudio. Sengeteppe Crinkle lysgrå fra Hay. Nattbord Bowl Table M natur, fra Mater. Bordlampe IC T1 high messing, fra Flos. Puff French Pouf Burnt Rose fra Layered.

Ema Bihor bor på St Hanshaugen, og driver den inspirerende instagramkontoen @emabihor.

1. Delikat sengetøy
Det er ikke så mange ting som slår følelsen av å legge seg i nyvasket, hvitt sengetøy og for mange kan det være reneste sovemedisinen. Sengetøyet Bragelonne fra Tara Anthun, ble til da den franske damen med samme navn bestemte seg for å kombinere erfaringen hun hadde fra sin tidligere karriere hos motehusene YSL og Chanel i Paris med tidløs design og tekstiler av høy kvalitet. Resultatet ble delikate og elegante sengetøy i egyptisk bomull til en overkommelig pris. Sov godt!

2. Mal veggene – eller taket!
Å finne den perfekte fargen til soverommet, kan være vanskelig. Det skal være en farge som du liker, og aller helst som også som lar deg sove bedre. Noen liker at det er helt mørkt, mens andre må ha det helt hvitt. Om du foretrekker det siste, et hvitt og lyst rom kan det være en ide å male en farge i taket, slik som hjemme hos Ema Bihor (@emabihor). En rosa himling skaper et lunt, moderne og superkult soverom. Du kan også male taket ditt grønt, slik som Miriam. Det er viktig å prøvemale før du setter i gang, slik at du vet at fargen er behagelig både om dagen og i kunstig lys om kvelden. 

Sengetøy Bragelonne sengesett fra Tara Anthun. Nattbord Bowl Table M natur fra Mater. Bordlampe IC T1 high messing fra Flos. Glass Ripple glass – sett med 4 fra ferm LIVING. Bilde Plakat The Hepworth collection/02 fra Atelier by Mintstudio.

Bilde The Hepworth collection/01 fra Atelier by Mintstudio. Vase stor IKI Doll L fra Serax. Vase liten IKI Doll M fra Serax. 


Puff French Pouf Burnt Rose fra Layered. 

Sengeteppe Crinkle lysgrå fra Hay.

3. Lampebonanza
Mange har for lite lys på soverommet, og flere lyskilder skaper en lunere og mer eksklusiv atmosfære. Nattbordslampene trenger ikke å være like (det gjør ikke nattbordene heller), men utnytt plassen du har til å plassere tilstrekkelig med lamper både på kommoder og i vinduskarmen. Har du liten plass, er vegglamper et perfekt alternativ. Bordlampem IC T1 high messing fra Flos, er nydelig på soverommet.

Les også: Innred med lamper – rom for rom

4. Ekstra tekstiler
Lag på lag med tekstiler i ulike teksturer, skaper interessante kontraster. Det gjør også at du ikke trenger så mange farger – noe som kan være litt forstyrrende der du skal sove. Vi elsker sengeteppet Sengeteppe Crinkle lysgrå fra Hay, sammen med putene Salon Mosaic Sand og pleddet Checked Out pledd fra Hay. Og selvfølgelig hvitt sengetøy fra Tara Anthun!

Stylingtips: 6 måter et teppe kan forandre et rom på

Pute Salon Mosaic Sand fra ferm LIVING.

Pledd Checked Out pledd fra Hay.

6. På nattbordet
Et nattbord kan være alt fra en stabel med blader til et bord eller en hylle. Som sagt trenger ikke nattbordene å være like, og asymmetri kan være en superkul effekt i seg selv. Slik som på dette soverommet der det ene nattbordet er vegghengt og den andre er sidebordet Bowl Table M natur fra Mater.

7. Bilder på veggene
Har du angst for hull i veggen? Ikke tenk å det. Det er mer behagelig å sove i et rom med bilder, og de trenger ikke å være så store eller mange, så hvis du angrer så er det ikke store jobben å tette igjen. De vakre plakatene fra Atelier by Mintstudio skaper en myk og behagelig kontrast på veggene dine!

8. Prikken over i-en
De små detaljene teller når du vil gjøre soverommet til mer enn bare et kjedelig soverom. Et par fine, små vaser, et duftlys og kanskje et fat til å legge fra deg smykker og klokker på. Vasene Vase IKI Doll L og Vase IKI Doll M fra Serax, har en organisk form, og trenger kun en liten blomst for å skinne. 

9. Statement-møbel
Noen eller noe må plukke opp rotet. La en vakker stol eller puffen French Pouf Burnt Rose fra Layered hjelpe deg med det.