Fra mønstrede tekstiler og draperier til sofistikert bruk av rødt og overraskende elementer – se hvilke interiørtrender som kommer til å prege omgivelsene våre fremover!
Etter noen inntrykksfulle dager i København på designmessen 3daysofdesign, oppsummerer vi med 6 tendenser vi gjerne vil se mer av i omgivelsene våre fremover. Her er det mye spennende på gang!
1. Mønstrede tekstiler Vi så mengder av sofaer, stoler og puter i grafiske mønstre! Møblene poppet liksom frem på en ny måte. De var gjerne plassert i dempede, lyse og nøytrale omgivelser – og det var så fint å se! Mønstrede tekstiler og møbler gjør nemlig interiøret mer levende og tilfører spennende dybde til ellers sobre innredninger. Variasjonen i mønstre var stor – vi så alt fra sofistikerte striper i svart hvitt til spenstige 70-tallsvarianter med kompleks fargebruk.
Tips! Oppdater eksisterende møbler i hjemmet ved å trekke de om i et vakkert, mønstret tekstil som matcher paletten din. Kanskje et bruktkupp eller et arvemøbel kan få nytt liv?
Mønstermiks. I forbindelse med 3daysofdesign var flere av møblene hos Audo Copenhagen svøpt i en eklektisk blanding av møbelstoffer fra Dedar, Christian Lacroix, Designers Guild og Kelly Wearstler. Vi falt spesielt for denne fine sammensetningen av elegant stripete og abstrakte grafiske mønstre. Her er det stolen Tearoom Club Chair, designet av Nick Ross, som er trukket om.
Sofistikert grafikk. Hos New Works, blant monokrome tekstiler og lyse japanskinspirerte møbler, fant vi den nye sofaen Shore (som lanseres til høsten), designet av Joel Fjällström, i et vevd, grafisk tigermønster fra Dedar. Superelegant!
70-tallsvibber.Gubi omfavnet 70-tallet ved å kle noen av sine bestselgere i nye, mønstrede tekstiler i deilige brun- og blåtoner, slik som den populære Wonder-sofaen, designet av Space Copenhagen. Så kult! En vegg av glassbyggerstein satte i tillegg prikken over i'en stylingmessig.
Kul karakter. Den karakteristiske loungestolen Pacha, designet av Pierre Paulin i 1975, hadde også fått ny drakt hos Gubi, i et noe mer avdempet mønstret tekstil. Superfin mot et teppe i naturmaterialer, som jute eller sisal.
2. Draperier og gardiner Det er virkelig tekstilenes tid! Draperier – tekstiler som er slynget eller lagt i dekorative folder – og gjennomskinnelige gardiner i alle farger var gjennomgående under årets 3daysofdesign. Lyse, luftige varianter (og gjerne mengder av det) ble brukt som romdelere, ved inngangspartier og, naturlig nok, foran høyreiste vinduer. Det skapte magisk stemning i et hvert rom! Særlig vakkert var det når en liten bris tok tak og fikk tekstilene til å bevege seg mykt i vinden.
Tips! La draperier og gardiner bli en utfyllende del av interiøret! Det kan eksempelvis være superfint å la ekstra lange gardiner bre seg litt utover gulvet – eller å drapere sofaen med noen lyse tekstiler, lag på lag.
Lag på lag. Inspirert av den koreanske lappeteppeteknikken pojagi hadde Ferm Living dekorert showrommet med skreddersydde gardiner og draperier som danset i vinden og skygget for solen på behagelig vis.
Fargespill. Hos marmormøbelprodusenten Marmo Marmo var showrommet som solkysset takket være varmt gule, gjennomskinnelige gardiner. Dette skapte en så deilig atmosfære at vi bare hadde lyst til å bli værende!
3. Japanrødt Vi så flere nyanser av rødt i utstillingene, men det var spesielt det vi ser på som japanrødt som fanget oppmerksomheten vår. Denne dype, kraftfulle rødefargen har nemlig en egen evne til å tilføre interiører energi på en sofistikert måte! Særlig spennende synes vi når den ble brukt i miks med andre primærfarger eller som overraskende kontrast i ellers nøytrale og naturlige innredninger med vamt treverk, stein og flettverk.
Tips: Det er veldig fint med ett rødt, overraskende element i innredningen som virkelig får skinne. Én rød lampe i bokhyllen eller én rød stol ved spisebordet kan være akkurat det som skal til!
Blikkfang. Det nydelige håndlagde skapet Rattan Cabinet designet av Mia Lagerman i Them Objects står høyt på ønskelisten vår nå. Vi elsker kombinasjonen av rødfargen og rottingen – og den høyreiste, finurlige formen på skapet!
Rødt tilbords. I &tradition sin egen café, Lille Petra, ble gjestene tatt godt imot av spisestolen Betty, designet av Thau & Kallio, i rødfargen Maroon. Disse var superfine i kombinasjon med sennepsgule vegger og frodige, grønne planter.
Ny utgave.Hay har flere spennende, røde nyheter å vise til i sortimentet sitt. Blant annet kommer sidebordet Rebar nå også med base i en dyprød farge – som står så fint til bordplaten i grå marmor!
Fint tilskudd. Serien Arcs, designet av Muller Van Severen for Hay, blir utvidet til høsten, med blant annet noen veldig kule serveringstraller! Og den dyprøde versjonen er spesielt fin, synes vi. Det er bare å glede seg!
4. Flettverk & rotting Vi elsker når møbler og tilbehør har en håndlagd kvalitet – derfor elsker vi også flettverk og rotting! Disse materialene er gode å se på (fordi øyet elsker å se på natur) – og de gir miljøene lunhet, varme og stemning. Materialene har også noen nostalgiske kvaliteter, som vi er ekstra svake for. Vi ble derfor så glade for å se at det også vil komme mye mer av dette fremover!
Tips: Nyere møbler, lamper og tilbehør i rotting og flettverk er fint i kombinasjon med bruktkupp og vintageskatter! Det er også superfint i samspill med andre naturmaterialer som stein, keramikk, glass og metaller.
Høyt på strå. I utstillingen Fence hos Audo Copenhagen hadde designeren Colin King og den New York-baserte blomstermakeren Alex Crowder latt naturen ta overhånd. Nærmest som en hyllest til naturmaterialer, kunne vi her vandre blant skulpturer laget av brunert messing og høyreiste, vakre strå. Det var så fint!
Formfin rotting.FermLiving er en av merkene som har omfavnet bruken av rotting også i tilbehør. Vi elsker både formen og materialbruken i den nye vasen Amphora, som har referanser til gamle greske krukker.
Nostalgisk pidestall. Potteskjuleren Agnes Plant Stand i rotting fra FermLiving er også veldig vakker – og vil kunne brukes til mer enn bare planter!
Ny bruk. Bang & Olufsen har i samarbeid med designduoen GamFratesi sluppet nye versjoner av sin Beosound A5, deriblant en variant med deksel i flettet raffia og trehåndtak. Så gøy å også se en helt ny – og så gjennomført – bruk av materialet!
5. Speilblankt metall Fremover vil det også være mye speilblankt metall å se, med formreferanser til 50-, 60- og 70-tallet, både når det gjelder lamper og tilbehør. Materialene varierer – polert aluminium, polert stål, forkrommet stål, eller ren sølv – men uttrykket av speilblankt, kjølig metall oser av eleganse og kulhet! Slike speilblanke detaljer blir et lekkert tilskudd til alle typer interiører"
Tips! Se etter blankt metall i spennende – og gjerne funky – former! Og sett det sammen med fargede, matte eller strukturerte overflater. Da får de nemlig skinne litt ekstra!
Speilblank favoritt. Denne nye, formfine og speilblanke vannkannen er en del av Jaime Hayons nye serie Momento for &tradition som slippes til høsten. I tillegg til at den er supervakker å se på, søler den ikke en dråpe vann når man heller av den – hurra!
Lysdrømmer. Til høsten relanserer Gubi to nye ai-ai-ai-så-fine lamper i speilblankt metall designet av italienske Gianfranco Frattini. Den fleksible bordlampen Aspide, opprinnelig designet i 1970, som kan vris og vendes etter behov, og bord- og gulvlampen Model 597, fra 1961, der en ring av lyspærer er dekket av elegante frynser. Så funky – og så gøy!
6. Lekenhet og overraskende detaljer Og sist, men ikke minst: Nå vil vi ha det litt gøy! Glade farger, spennende materialkombinasjoner, lekne former og finurlige stylinggrep – vi ble så begeistret for overraskende innslag som skapte forfriskende brudd i innredningen hos enkelte av utstillerne! Det er herlig å se mer liv i interiørene og vi er så klare for å se mer personliget i hjemmene våre fremover! Superinspirerende!
Tips! Lek deg for eksempel frem med ny plassering av rammer og kunst som et overraskende innslag i interiøret – og ta utgangspunkt i at alt er lov! Kanskje et bilde kan plasseres ekstra høyt opp på veggen? Over et vindu eller på en dør? Eller foran en bokhylle?
Glitrende frynsefest. Sammen med File Under Pop har teppeprodusenten Nomad lansert teppeserien Candy Wrapper Rug – fargede ulltepper med glitrende, kule frynser laget av resirkulert godteripapir. De var til å spise opp!
Kunstnerisk tilnærming. Jaime Hayons kunstneriske og lekne univers inspirerer når det gjelder overraskende innslag i innredningen! Denne fine vasen med store håndtak er en av flere nyheter som lanseres av &tradition til høsten.
Formbrudd. Denne lampen fra Marrow Project er både rar og fin på samme tid. Lampen er en del av en større serie der alle lampene er ulike i størrelse, form og uttrykk.
Stopp-effekt. Ja, hvorfor ikke henge en ramme utenpå en bokhylle? &tradition sitt showrom inspirerte oss veldig med dette grepet! Så enkelt – og så gøy!