Ikonisk design til hjemmekontoret

Er det på tide å få ordentlig skikk hjemmekontoret? Vi foreslår å begynne med det viktigste: En skikkelig god stol. Aller helst en med klassikerstatus!

Hva er egentlig en klassiker?
En designer kan ikke bare bestemme seg for å lage en klassiker. De objektene som har oppnådd den statusen har gjort seg den fortjent ved å holde seg relevante og populære i flere tiår – ikke bare med et tidløst utseende, men også med skikkelig god kvalitet som tåler årevis med daglig bruk.

Fra kontorlandskap til hjemmekontor
Å bli en klassiker i kontorlandskapet er kanskje ekstra godt gjort. Vitra har i tiår levert møbler til fancy og viktige kontorbygg rundt i verden, blant annet to kontorstoler som har opparbeidet seg skyhøy klassikerstatus: Aluminium Chair og Soft Pad Chair, begge designet av ekteparet Ray og Charles Eames. Stolene var kule da de ble lansert, og har beviselig kvalitet og stil nok til å vare i årevis. Begge stolene har forøvrig 30 års garanti, og kan være god venn (kollega) et helt liv. Vi vil nok se tilbake på det spesielle 2020 som et vendepunkt som endret hjemmene våre. Hjemmekontoret har for veldig mange kommet for å bli. Vi må nok ommøblere litt, og rydde plass til arbeidslivet hjemme. Dermed er kontorstolene Aluminium Chair og Soft Pad Chair plutselig mer aktuelle enn på lenge: Dette er nemlig tekniske kontorstoler som er gode for kroppen, vakre å se på - og som passer veldig godt inn i et hjemlige omgivelser!

Slik ser altså en ikonisk kontorstol ut. Soft Pad fra Vitra, designet av Ray & Charles Eames.

Aluminium Chair kan bestilles i en rekke farger og varianter og tilpasses behovene dine og interiøret ditt

Aluminium Chair med blått Hopsak tekstil

1. Aluminium Chair
Ray og Charles Eames designet stolen i 1958 – først som utemøbler for et privat hjem, og senere tilpasset for annen bruk. Stolen var innovativ og annerledes enn slik de ellers laget stoler: I stedet for et sete av et fast skall, har den et parti tekstil eller skinn trukket mellom to aluminiumsdeler som danner et stramt, men elastisk sete. Resultatet er en stol som former seg etter kroppen og som er veldig god å sitte i. Du kan velge hvor avansert den skal være, om du vil ha armlener, swing, hjul, og så videre. Man kan også velge mellom et hav av farger, slik at den glir fint inn i interiøret du allerede har hjemme. Kan bestilles med tekstil eller skinn – og krom, polert stål eller svart pulverlakkert ramme.

Designklassiker! Soft Padi sandfarget skinn, designet av Ray & Charles Eames for Vitra, er god for både ryggen og øyet.

Gjør hjemmekontoret til verdens hyggeligste arbeidsplass! Fin utsikt og en skikkelig god stol er luksus og gjør stor forskjell på arbeidshveragen! Soft Pad Chair fra Vitra i brunt skinn.

2. Soft Pad
Som videreføring av Aluminium Chair, kom den litt mer eksklusive Soft Pad i 1969. Både konstruksjon og form er lik forgjengerens, men denne har myke puter - noe som gjør stilen varmere, utrykket mer eksklusivt og sittekomforten enda bedre. Også denne kommer i et hav av fine farger! Kan bestilles med skinn i ulike farger – og krom, polert stål eller svart pulverlakkert ramme.

Stolene kommer i mange varianter og vi har lagt inn noen av bestselgerne her i nettbutikken. Vi kan bestille alt fra Vitras katalog, ta kontakt med oss på hello@oslodeco.no, så hjelper vi deg med å finne riktig variant for ditt behov!