Våre 7 favoritter fra Jotuns nye fargekart

Hver høst, akkurat når folk står klare med malekoster og forandringslyst, lanserer Jotun et nytt fargekart. Så, hva kommer nå?

Dersom vi skal oppsummere det nye fargekartet som byr på 12 helt nye farger, vil det være med ordene lunhet og personlighet. Dette er farger som er skapt for dem som vil ha det trivelig og hjemmekoselig – samtidig som de vil la sin helt egne stil og unikhet komme til uttrykk ... Kjenner du deg igjen? Det gjør vi! Det stemmer på en prikk med egne preferanser og med ønskene fra våre kunder. 

Vi har plukket oss ut noen favoritter blant de nye fargene. Dette er ikke de mest vågale eller banebrytende i kartet, men de fargene vi tenker kan passe inn i ulike hjem, som vi tror har lang varighet, som vi vil anbefale til kundene våre eller teste i egne hjem!

1. Exhale
En frisk men dempet mintaktig og blågrønn farge med en god dose grått i, slik at den ikke blir for intens. Den er vakker, og har et friskt og ungt preg. Vi ser for oss at den vil kle et "nytt" og moderne hjem med stramme linjer like godt som en mer klassisk bolig, for eksempel en gammel leilighet, med hvite lister og klassiske detaljer. Den er superfin sammen med møbler i gyllent treverk og flotte tregulv, og vil dessuten passe fint på et barnerom!

LADY 7637 Exhale

LADY 7637 Exhale

2. Humble Yellow
Fargen for deg som er litt redd for farger, kanskje? En smakfull, forsiktig gul nyanse som gir rommet karakter og en deilig fornemmelse av sollys, uten å være for påtrengende. Denne nyansen kan være et alternativ for den som trekkes mot klassiske og enkle fargevalg, men som synes det blir litt for tradisjonelt og kjedelig med beige, grått og greige.

LADY 11173 Humble Yellow

LADY 11173 Humble Yellow

3. Serene Blue
Blågrønne nyanser er lett å trives med, og lette å "få til å funke". De passer til mange andre farger og er harmoniske og behagelige. Serene Blue er en litt varmere og grønnere variant av St.Pauls Blue, og er spådd til å bli en ny bestselger. Den er kanskje også hakket mer moderne og spenstig en den blå forgjengeren. Den kan passe til så mangt: På et soverom hvor vi gjerne vil ha en beroligende og lun stemning, på et kjøkken sammen med industrielle og røffe elementer, eller i en stue – gjerne i kombinasjon med lysere, friskere nyanser av gult, blått og rosa! Serene Blue er også fin i mineralmaling med matt overflate, som eksempelet under. 

LADY 5490 Serene Blue

LADY Minerals 5490 Serene Blue

4. Form
(Dette er ikke en nyhet, men blant de åtte tidløse nyansene som også har fått plass i kartet.) Om du vil male grått, synes vi dette er en nydelig variant. Form er en varmgrå farge, som er lun, behagelig og passe mørk. Gråfarger kan kjennes flate og livløse, men denne har en fin glød som gir rommet liv og varme. 

LADY 1352 Form

LADY 1352 Form

5. Daydream 
Denne fargen er vågal, men lett å like. En appellerende og delikat plommefarge som er elegant og tung på samme tid. Den er nokså mørk og gjør mye ut av seg, og maler man alle vegger, får man et ganske kult og vakkert rom! Men vi ser for oss at fargen vil være superfin til litt mindre detaljer og elementer. Skal man male et skap, en dør, noen mindre vegger, sprutsonen over kjøkkenbenken eller taket på badet, er denne et spennende valg! (Spisebordet på bildet øverst i saken er malt i Daydream.)

Lady 20142 Daydream

6. Local Green
Dette er en naturlig grønnfarge med mye gult i seg, med et autentisk og landlig preg. Fargen vil skape en behagelig og uhøytidelig atmosfære, og vi ser for oss at fargen vil passe spesielt godt inn i et hjem med vintage design og naturlige materialer. Nydelig til gyllent treverk og detaljer i messing!

LADY 8546 Local Green

7. Curious Mind
En kalkaktig gul nyanse, som er litt røff og passe mørk. Den kjennes tidløs og trygg, og gir inntrykk av at den "alltid har vært der". Fargen har tydelig karakter, men oppleves behagelig, vennlig og diskret. Vi har sans for å male mange rom i samme farge (gjerne alle), og dette er en slik farge som vi tenker kan brukes som en gjennomgående basefarge i et helt hjem. Fargen kan enkelt kombineres mange andre farger, og til både grå og beige nyanser, så denne er nok lett å bli glad i!

LADY 11174 Curious Mind

LADY 11174 Curious Mind